Voeding en hygiëne Ranjana de Vries 24 november 2015.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Beoordelen leermiddelen
Advertisements

Stagebegeleiding Bijeenkomst 7 Blok 2.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Les 1: Armoedeval D2G, D2F.
Thema 2, week 1.7 Leerlingkenmerken Meervoudige intelligenties 13 oktober 2014 Periode 1 KOP
Thema 2, week 1.4 Leerdoelen en instructiemodellen 22 september 2014
Dorien `t Hart Groepsdynamica Dorien `t Hart
Dorien `t Hart Med.hro.nl/hardo
Dorien `t Hart Groepsdynamica Dorien `t Hart
Waaruit bestaat een plantencel
Chemie Overal, 7 e editie (2017) Woudschoten Chemie, 6 november 2015 Peter Koopmans.
KOP/MINOR Thema klassenmanagement/ interpersoonlijk leraargedrag en orde in de klas Bijeenkomst oktober oktober 2015.
Bijeenkomst September 2015
MEDMEC01 – Q1 – JAAR /2010 THEMA: Het creatieve proces.
Periode 1 KOP Thema 2, week 1.3 Directe instructiemodel- lesformulier- beginsituatie 15 september 2014.
LAATSTE LES! 13 JANUARI WAT GAAN WE VANDAAG DOEN? Lesdoelen Leesvaardigheid Feedback geven Verrassingsles!
Klankkast Workshop 6 februari Wat gaan we doen?  Theorie over de klankkast  Zelf aan de slag…..  Mix en ruil  Struikelzinnen  Film  Afsluiting.
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Vakdidactiek Bijeenkomst 2 periode 2 16 november 2015.
VAKDIDACTIEK PEDAGOGIEK Bijeenkomst 2.1 Kopopleiding – Vakdidactiek Docent: Sanne van Kessel.
Inkopen van voeding Ranjana de Vries Wat gaan we doen deze les? Lesdoelen Inleiding op het onderwerp Opdracht Pauze Poster presentatie Kahoot.
Bijeenkomst 1.2 Vakdidactiek. Inhoud bijeenkomst 1.2  Themabijeenkomsten vanmorgen  Doelen voor vandaag  Einddoelen  Uitleg leertaak 1 + opdrachten.
Bijeenkomst 4: Van lesdoelen naar leeractiviteiten
Medicalisering Laura Cuperus, Lindy Fransens, Kadjal Ramsanjhal, Lisanne Damsma, Thirza Sijtsma en Mariska van Es.
Kleding wassen, drogen en strijken Ranjana de Vries Dinsdag 5 januari 2016.
Voorraadbeheer van voeding Dinsdag 8 december 2015 Ranjana de Vries.
Fotosynthese en verbranding lichtenergie ↓ Fotosynthese …………………………………………………. Verbranding ↓ Verbrandingse nergie.
Observeren en begeleiden van kleine groepen
ADL Les 3 31 mei 2016 Berthe/Mirjam.
Observeren en begeleiden van kleine groepen
Huisvesting en Hygiëne
Groei, bestuiving en voedselbederf
Observeren en rapporteren
Uitvoeren Gewasbescherming
Effect van vertelstandpunt, tijd
Instructie geven en uitvoeren
4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met mensen.
Huisvesting en Hygiëne
Huisvesting en Hygiëne
Duurzaamheid voedselketen.
Dinsdag 15 december 2015 Ranjana de Vries
Les 2 Ecologie Meneer Van de Loo Vakdidactiek: Biologie met ICT
Praktijktoets bereidingstechnieken
Pathologie en ziektebeelden
Leefomgeving les 5
Plantenteelt 1e vakdag Verzorgen gewas 2
Betrouwbaarheid van informatiebronnen
Doel: De leerling kan, aan het einde van de les, benoemen hoe blootstelling en interpretatie van invloed zijn op het koopproces van de consument. Ook kan.
Les 5 Hoofdstuk Ecologie
Les 1 Hoofdstuk Ecologie
Welvaartziekten Hart en vaatziekten
Programma van vandaag uur Opening (aandachtspunten) uur De taken/rol van een teamleider: Dick Mol(teamleider, Entree.
Ziekte verloop 2.3 en
Welkom.
Les 1 7 Mei Werkveldoriëntatie Les 1 7 Mei 2018
Plantenteelt 6e vakdag Verzorgen gewas
Plantenteelt 5e vakdag Verzorgen gewas
Vandaag De Alpen: wat, waar, waarom daar?
Ontwikkelingspsychologie

Supermarkt Voedselveiligheid.
Ontwikkelings-landen
Leeruitkomsten van een LOL-dag
Rekenen Mevr. Koçak 20 november 2018.
Vandaag Les 6: Dieren Wat Tijd Start 5 Nakijken opgaven
Plantenteelt 7e vakdag Verzorgen gewas
Kritiek geven en krijgen
HACCP.

Waarden & normen.
Transcript van de presentatie:

Voeding en hygiëne Ranjana de Vries 24 november 2015

Wat gaan we doen vandaag?  Lesdoelen  Uitleg theorie  Mini excursie  Opdracht  Afsluiting

Lesdoelen  De studenten kunnen het verschil tussen voedselvergiftiging en voedselinfectie uitleggen  De studenten kunnen voorbeelden benoemen van conserveren  De studenten kunnen een checklist maken voor persoonlijke hygiëne die betrekking heeft op voeding

Theorie  Voedselbederf - Ongedierte - Micro – organismen  Voedselinfectie en voedselvergiftiging - Salmonellabacteriën - Escherichiabacteriën - Listeriabacterië - Staphylococcusbacterie

Theorie  Conserveren  Hygiënisch werken

Mini excursie

Opdracht  Verwerkingsopdrachten

Afsluiting  Lesdoelen  Volgende week -> hfst voorraadbeheer van voeding  Feedback