Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Op zoek naar de ware This material is freely provided to help you build your own Power Point presentation to meet the needs of your group. 1 Based on eBook:
GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE
De woomplaats van God in de Geest
Efeze 2:19-22 Tekstboekje Hoofdstuk 11
Heb het goed hou het goed Corrie Blijdorp De Driehoek
Zonde, de grootste vijand
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
Met TWEE handen !!!.
Verbonden.
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
Toon eerbied voor uw vader en uw moeder
Welkom in deze kerkdienst
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
Godsdienst.
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Godsdienst.
Echt of nep?.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Liefde en trouw is de manier waarop God met de mens omgaat in het verbond
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
Laat de Heer uw vreugde blijven
Het huwelijk. Genesis 2:24 Zo komt het… Het huwelijk is Gods creatie Genesis 2:18-25.
het goede van onderlinge verbondenheid
Godsdienst.
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
Eer je vader & moeder: 1: voed je kinderen op als Jezus Toffe vaders…
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
Een vader naar Gods hart
Zondag 39 HC Franeker 29 maart 2009
Huwelijksformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus,
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Kaarten op tafel.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
VREUGDE.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
1 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig?. 2 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig? -Afgeschaft: offerwetten e.d. -Bevrijd van de vloek vd Wet (straf)
Geloven thuis Bezinning op de huisgodsdienst. Gezin is een kerkje in de kerk Geloofsopvoeding op drie terreinen – Hoofd /kennen – Hart / beleven / voelen.
Een voorbeeld Een alleenstaande jongere zegt in een pastoraal gesprek: Ik ben vastgelopen. Ik zeg eerlijk dat ik homo ben. Overal word ik echter beoordeeld.
Geloven thuis Bezinning op de huisgodsdienst. Stellingen: mee eens of mee oneens? Ik geniet van thuis praten over God en geloof. Wij doen het in ons gezin.
40 dagen naar Pasen Preken Zelfstudieweken Gespreksavonden Onderlinge liefde overbrugt verschillen! Vanmiddag de start van het 2 e thema: Kerk met generaties.
Gemeente van onze Here Jezus Christus, Wij zijn hier bij elkaar om het huwelijk van N.N. en N.N. aan de Here op te dragen en Hem om zijn zegen te vragen.
Ouderavond basisschool.  Kinderen krijgen we allemaal in een leeftijdsfase die gekenmerkt wordt door overmoed.  Het wordt steeds moeilijker je kinderen.
Gemeente van onze Here Jezus Christus, Wij zijn hier bijeen om het huwelijk van N.N. en N.N. aan de Heer op te dragen en hem om zijn zegen te vragen. Laten.
Communiceren in het huwelijk GB Flevoland
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Het huwelijk De basis. Even nadenken; mee eens? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Het huwelijk wordt veel te romantisch voorgesteld. Jongelui.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het huwelijk De basis. Mee eens, of niet? Waarom? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Jongelui moeten beter voorbereid worden op het huwelijk.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Genieten van Gods gave Seksualiteit is een gave van God Ook de verschillende beleving ervan door mannen en vrouwen is dat. Geniet van seksualiteit (Hooglied,
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Biddende vaders een lezing voor vaders, moeders mogen meeluisteren!
Doel van het huwelijk Genesis 1: 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de.
Opvoeden is elkaar als vader en moeder aanvullen
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Over communiceren in het huwelijk
en ik betrek het op Christus en de kerk
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Over de rol van vaders in de opvoeding. Moeders mogen meeluisteren
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

Geloofsopvoeding Vader- en moederschap

Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben lof en erkenning nodig van twee ouders. Beide ouders zijn leider, onderwijzer, vriend en voorbeeld voor de kinderen. Dit gezin is een hoeksteen in de samenleving.

Bijbels uitgangspunt 1 Ef. 5:21: Dient elkaar in de gemeente Past dat toe in de relatie – Man-vrouw – Ouders-kinderen – Heren-knechten

Huwelijksdoelen Verbond (liefde, trouw, dienstbaarheid om de ander gelukkig te maken) Kinderen krijgen en opvoeden Seksualiteit in goede banen leiden Broeder en zuster zijn. Iets laten zien van de relatie tussen Christus en de gemeente

Verbond Het verbond (liefde en trouw, dienen) is de basis waarop de man-vrouw-rol wordt ingevuld, binnenshuis en buitenshuis. Bij de invulling van de rollen is de volgorde: – Wat vraagt God van ons? – Hoe fijn is het voor de kinderen? – Hoe maak ik mijn partner gelukkig? – Wat vind ik het prettigst?

Christus laten zien In de Geest van Christus gehuwd zijn en opvoeden. Kernwoorden: – Zelfstandigheid/ kracht / zelfbewustzijn – Liefde / geborgenheid / vergeven / vertrouwen – Gehoorzaamheid /plichtsgetrouwheid – Vrijheid / genieten / ontspannen – 2 Tim. 1:7

Bijbels uitgangspunt 2 1 Thess. 2:7,11 – Koesteren, vriendelijk en teder als een moeder – Aansporen,vermanen en bemoedigen als een vader  Is dit een bijbels verschil of ook een natuurlijk verschil?

Vader en moeder vullen elkaar aan Verschillen moeten niet tot ergernis leiden, maar zijn een verrijking. Ouders leren ook van elkaar. In de opvoeding concurreer je niet naar de kinderen toe, maar steun je elkaar, al leg je eigen accenten. Basis-eis voor huwelijk en opvoeding: communicatie

Ouders als voorbeeld Kinderen doen niet wat ouders zeggen, ze doen wat ouders doen. Dat geldt ook voor de geloofsopvoeding. – Hoe eerbiedig zijn ouders? – Hoe praten ouders (of zwijgen) over hun relatie met God? – Hoe betrokken zijn ouders in de kerkdienst? – Wat vinden ouders echt belangrijk?

Geloofsopvoeding is als de tempel binnengaan De voorhof betreden - overdragen (gewoontes aanleren) Het heilige binnen gaan - inleiden (levensbeschouwing eigen maken) Het Heilige der Heilige betreden - inwijden (God leren kennen) Waar ligt uw zwakte/ kracht? Hoe was dat ooit thuis?