Weerloos... maar niet verdwaald!. juli 2007 74 jaar maatschappelijk werk vrijwilligerswerk moeder & oma alleskunner 46 jaar verpleegkundige communicatieadviseur.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hartelijk welkom!.
Advertisements

De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Narcose door middel van een prikje
ZINDELIJKHEIDSTRAINING ervaringen van ouders en kind
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
De historie & de toekomst
Pascal Wiggers, Digital Life Centre – Create-IT Applied Research, Hogeschool van Amsterdam Care4Balance Care4Balance ontwikkelt een ICT system voor de.
Koop een hond! Joske Vermeulen.
Alzheimer Een haperend geheugen
Nieuwsbrief 31 mei 2013 Agenda: Dinsdag 11 juni: Groep 5 en groep 6 naar de Blijde Wei Vrijdag 14 juni: Techniekmiddag Zondag 16 juni: Vaderdag Vrijdag.
Hoeveel ... nachten nog ... heb ik te leven ?.
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
U komt met uw kind naar het Diaconessenhuis voor het verwijderen van de neusamandel en/of het plaatsen van trommelvliesbuisjes. Loopt u mee met Roos.
Verbonden.
ZACHTE WOORDEN VOOR DE OUDERS ….
Sociale media op school
Wat gebeurt er dit komend jaar?
Dierenwereld door Jeanne en leo door Jeanne en leo.
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
Ingreep met kapje.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Informatieavond Start uur Welkom in groep 6.
De medische bevalling Door Gynaecoloog Spaarne Ziekenhuis.
Presentatie Hans Eimers Ontmoeting-centrum Nieuwegein 13 februari 2015
Een meisje komt van school en vertelt trots aan haar moeder…..
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm – 06/2010
Ken jij de waarde van een jaar. maand. week. uur. minuut. seconde
DE POSTBODE.
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Filosoferen met kinderen in pleegzorg
Welkom in groep 5.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Welkom in groep 6.
WELKE OPLOSSING STEL JE VOOR. Casus 1 Karel is sinds enkele jaren mantelzorger en werkt in een team van een tiental personen. Hij werkt al vijf jaar bij.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Innovaties opschalen, het kan Op dit moment > 3 miljoen apps beschikbaar, waarvan 5% in categorieën Health en Medical Bron:
Welkom in deze kerkdienst
Kunstknie Spreker:.
Kunstknie 2-day knee Spreker:.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
via voorste benadering (DAA / AMIS / MIAS)
De Kunstheup postero-laterale benadering (PL).
Op de informatieavond van de groepen 5
Halve Kunstknie (hemi-knieprothese)
Kunstknie 2-day knee. Beloop ● Operatie op de dag van opname ● De avond van de operatie al lopen ● 2 Nachten in het ziekenhuis ● Verder thuis herstellen.
Kunstknie 2 DayKnee.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Amber Gefilmd tijdens de behandeling: het aanprikken van de vap voor het toedienen van de medicatie.
Kunstknie. Beloop Operatie op de dag van opname De avond van de operatie al lopen 2-3 nachten in het ziekenhuis Verder thuis herstellen met Uw fysiotherapeut.
Presentatie stichting & grote sprong voorwaarts 26 juni 2014 DANKZEGGING AAN ALLE MJJ TIBUTE AANWEZIGEN OP 29 AUGUSTUS 2015.
INTERVIEW. Hallo, Ik ben juf Isabelle. Ik geef les in het 1 ste leerjaar van de Sint-Stevensschool.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Ketenzorg (O)GGZ Midden- Holland Inleiding casus Volwassenenzorg.
Psychosociale behoeftepeiling versus aanbod van zorg aan adoptief-pleegkinderen met FAS(D) Margreet Wolthuis, student toegepaste psychologie.
Altijd ziek, kan dat niet beter? Zorgpad Immunologie & el TIM studie Dr. Esther de Vries, kinderarts-infectioloog/immunoloog Jeroen Bosch Ziekenhuis,
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Hoofdstuk 11 VP14 Verpleegkunde Carin Hogenbirk Juni 2015.
Kwetsbare ouderen vanuit SEH naar huis
De seizoenen.
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Hoe voer je een familiegesprek?
Hanny van Riet, verpleegkundige kinderafdeling
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
“Het zijn de kleine dingen die het doen!”.
Transcript van de presentatie:

Weerloos... maar niet verdwaald!

juli jaar maatschappelijk werk vrijwilligerswerk moeder & oma alleskunner 46 jaar verpleegkundige communicatieadviseur zorgmanager organisator 20 jaar samen

juni december 2004 diagnose ALZHEIMER

Volledige afhankelijkheid Niet in staat begrijpelijk te spreken (afasie) Kan niets zelfstandig (apraxie) Kan niet alleen zijn 40 uur zorgdames/week (PGB) Regelmatig in eigen wereld Soms onrust Valgevaarlijk Maar nog thuis! Sinds 2009 augustus 2011

juni augustus 2011 Thuis gevallen HEUP GEBROKEN Opname ziekenhuis Operatie: kophalsprothese

De grote vraag! Hoe zorg ik ervoor dat dit radicaal opschudden van haar gestructureerde en veilige leven de zorgvuldig opgebouwde balans zo min mogelijk verstoort? En kan er wat ik wil?

Een parallel? In een kindgericht ziekenhuis: zijn ouders welkom om bij hun kind te blijven; mogen ouders aanwezig zijn als hun kind onder narcose wordt gebracht; mogen ouders aanwezig zijn op de uitslaapkamer als hun kind bijkomt uit de narcose; ligt het kind op een kinderafdeling; worden kinderen nooit samen met volwassen patiënten verpleegd; worden kinderen verpleegd door kinderverpleegkundigen; kunnen ouders naast het bed van hun kind overnachten als het 's nachts in het ziekenhuis moet blijven (rooming-in); wordt het kind enige tijd vóór de opname verwacht op het anesthesie-spreekuur. Vervang ‘kind/kinderen’ door ‘dementerende/dementerenden’ ‘ouders’ door ‘mantelzorger(s)’ andere

Liesbeth was na 12 dagen weer thuis... februari zonder merkbare achteruitgang... en inmiddels weer volledig mobiel!