Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
Advertisements

Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Verborgen vormen van pesten
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
In de leerlingenraad zitten 6 kinderen(bij ons)
Glamping Door Eline Hintzen.
Gemaakt door: Idiophine, Ashwin, Acelya & Lynn M3a
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Beeld en Geluid museum Media park - Hilversum.
Kunst bij de Mussen. Wij zijn de kunstenaars We bedenken zelf allerlei dingen.
Lucy Stut Geertje van der Burgh
Jezus houdt van alle dove kinderen
Presentation Of Learning
Presentation Of Learning
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Voorstellingsbrief Naam; Maaike Reimerink ben 16 Zit op praktijkschol de Wheemergaarden in klas 4a .Ik ga jullie nu wat vertellen over mijn stage .Ik ben.
Hoera, Sinterklaas is weer in het land ! Zaterdag kwam hij aan in Almere Het was een feest !
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Glow.
Glow.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Glow 2011 Gijs Kahmann. Verwachting Mijn verwachting voor Glow was eigenlijk vrij hoog want ik was de vorige keren ook al geweest en toen vond ik het.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Stamgroepavond 2008 Jenaplan en portfolio.
 .
Het werken met portfolio
Interpreteren van data
CKV kunstautobiografie
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
De Topklas.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Speeddaten Kinderboekenweek. Vraag 1: Wat heb je precies gedaan op je stageschool tijdens de kinderboekenweek?
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Altijd online!.
Vincent van Gogh.
Stage: Basisschool de Klingerberg
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Onze doelen en visie in beeld
Koningin Beatrixschool Schoolkrant enquête 2014
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Welkom bij Cassiopeia, Cepheus en ANdromeda.
Stage & Zakaria Oulkadi K3DA.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!.
Solliciteren: wat wil ik?
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Powerpoint presentatie.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Maak foto’s van kinderen die tegenstellingen uitbeelden. Opdracht: 1. De kinderen gaan in tweetallen een tegenstelling bedenken die zij willen.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Week van het geld Door; Faith,Aita,Sonam&Linda. Tabor kerk  Wij waren naar de Tabor kerk geweest, en daar hebben wij heel veel van opgestoken. En ze.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Lesverslagen Rik Santegoets groep 3
blok 1 les 4: samen praten samen leren
SHOWTIME EARTH ROCKS.
Eens / oneens IK DENK NA VOORDAT IK BEGIN
Transcript van de presentatie:

Weblog

Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen gebruiken

Begin! Gesprek in een kleine kring - wat is een site. - wat staat er allemaal op een site - hoe zou jou lievelingssite eruit zien? - wat willen wij allemaal laten zien aan de mama’s en papa’s

Wat moest er van de kinderen opkomen… Hoe wij werken (foto’s verhaaltjes) Wat wij maken (foto’s, tekeningen, verhaaltjes) Tekeningen Verhaaltjes over bouwen

Het maken van de site. Door de producten van de kinderen heb ik de site in elkaar gezet. We hebben samen in de kring gekeken hoe hij er nu uit ziet en de reacties. De kinderen mochten dingen bedenken die er nog op moeten.

Resultaat:

Heel veel leuke reacties!

Feedback medestudent Weblog maken; Ilse Smits Ilse, wat ik zo gezien en gehoord heb van je weblog maken is dit een groot succes geweest. Je bent er echt met de kinderen mee bezig geweest. Dit in de kleine kring, waarbij je goed de meningen van alle kinderen en de inbreng van alle kinderen in de weblog hebt kunnen krijgen. Het verloop van de kleine kring was ook goed, je praatte op goed niveau met de kinderen en zorgde dat ze echt enthousiast werden en er aan wilden werken! Het resultaat is ook erg mooi geworden. Alles wat de kinderen met bouw hebben gedaan heb je erop gezet waardoor je het proces van de kinderen ook goed in beeld krijgt. De kinderen hebben dit zelf ook bekeken en ik kan me voorstellen dat ze trots zijn. De weblog staat zelfs op de site van de school en er hebben hele klassen naar gekeken. Als dat niet goed is, weet ik het ook niet meer. Je hebt met deze weblog een goede koppeling gelegd tussen taal en ICT, waar de kinderen veel mee bezig zijn geweest met deze weblog. Kim Berndsen