Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Wolfskinderen Gemaakt door Dorothé van der Ree Doolaard ( Trajectgroep 3) Driestar College, Gouda.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De Slippertjes.
Loverboys.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Mijn familie..
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Indische nostalgie…….
Ik ben Alice Jan Simoen Ellen De Bie.
Informeren van ouders en kinderen - CBJ Inleiding Toelichting van de organisatiestructuur Traject van de hulpverlening Instemming met de hulpverlening.
Invloed uitoefenen en toch erbuiten blijven..
Geloven en nu….
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Hét expertisecentrum voor Oplossingsgericht Werken in het MW
Veranderen brood en wijn in het lichaam en bloed van Christus?
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.
Aarle-Rixtel inwoners Hoe gezond zijn de Laarbeekse jongeren en waar liggen de gevaren? Aantal 12 t/m 18 jarigen: % = 21 jongeren Respons:
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Dilemmatest vroeger en nu © 2013 Museum Elisabeth Weeshuis
Cross the line.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
Jezus roept de leerlingen
Toelichting van het thema Waarom dit thema? Nieuwe slogan Gemeente Hove: “Want het dorp is een wereld” gebaseerd op werk van onze beroemde dorpsgenoot.
JEUGDGEZONDHEIDSZORG CASUS IRIS. ALS HUISARTS WORD JE GEBELD VLAK VOOR DE KERSTVAKANTIE DOOR EEN ONGERUSTE VADER VAN IRIS, 17 JAAR. Iris slaapt erg slecht,
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
“ Echte en gemeende vriendschap”
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Uitleg persoonsvorm (pv)
DE POSTBODE.
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Het machise toverdrankje Kies je personages en sleep ze op de prent. Geschreven door oumou en rouymayssa.
Het verhaal Bella Swan is altijd anders geweest. Ze doet geen enkele moeite om zich aan te passen aan wat de populaire kliek op school dicteert. Wanneer.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
‘Mixed up piles’.
Werken met kwetsbare jongeren in plusvoorzieningen
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
1 § 1: Met elkaar omgaan p140 § 2: Verliefd, verloofd, getrouwdp142 § 3: Als de relatie stuklooptp144 § 4: Samen of alleen?p156 § -: Soms loopt het andersp148.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Casus 1 Maria. Maria is een vrouw van 76 jaar, met een moeilijk te bepalen vorm van dementie. Hierdoor heeft zij moeite om zich te oriënteren in tijd.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Janny van de Velden, Consulent veiligheid en gezondheid.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
DE POSTBODE.
Transcript van de presentatie:

Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden geen alarmerende symptomen of afwijkingen maar gezien de uitspraak verwees de KIMI-arts het meisje naar het Landelijk Psychotraumacentrum voor Kinderen en Jongeren om de psychoseksuele ontwikkeling in kaart te brengen. De gescheiden ouders gaven hiervoor allebei toestemming. Bij het psychotraumacentrum was zowel de verklaring van moeder als van vader inconsistent. Bovendien was er, in aanwezigheid van het meisje en drie jaar na de scheiding, nog steeds extreme strijd tussen de ouders. Tijdens de spelobservatie maakte het meisje een stille, kwetsbare en gespannen indruk en liet zij regressief gedrag zien. Geen van de keren wilde zij praten met de onderzoeker. Het afwijkende algemeen functioneren bij het meisje kon wijzen op een gevoel van onveiligheid, mogelijk veroorzaakt door een loyaliteitsconflict. Gezien de bedreigde ontwikkeling volgde een advies tot bemiddeling, ouderbegeleiding en speltherapie. Omdat moeder hieraan niet meewerkt, werd melding gedaan bij het AMK.

* Lisa, een meisje van 13 jaar heeft epilepsie, een moeilijk in te stellen vorm. Moeder vertelt dat ze via internet geld aan het inzamelen is om haar begrafenis te kunnen betalen, want de neuroloog heeft gezegd, dat ze snel zal overlijden. Het gezin bestaat uit alleen moeder en Lisa. Vader is wel betrokken bij het gezin maar bemoeit zich niet met de opvoeding. De familie van vader heeft geen contact meer met Lisa en haar moeder. De familie van moeder wel maar deze wonen ver weg.

* Het Kinderdagverblijf belt je om te overleggen over Silvia van 4 jaar, die extreem veel masturbeert en een speelgoedworteltje in haar broekje heeft gestopt. Ouders reageren hier nonchalant op en zeggen dat het bij de leeftijd hoort ‘ze ontdekt toch dat ze een meisje is’.

* De moeder van Jacky (16) vertelt, dat hij veel drinkt en laatst onder invloed een ongeluk met zijn brommer heeft gehad. Hij luistert niet naar zijn ouders. De ouders zijn getrouwd en hebben een stabiele relatie. Bij navraag blijkt Jacky inderdaad bijna dagelijks te drinken. Volgens zijn moeder is dat gebeurd na aanleiding na het sterven van één van zijn vrienden.

* Moeder van Jury, 6 jaar vertelt dat hij steeds angstiger wordt en niet meer buiten durft te spelen; hij wil ook niet naar zijn vader, want die bedreigt hem. Tijdens het consult klemt hij zich vast aan moeder. De ouders liggen nog in scheiding maar dit verloopt niet vlekkeloos. Vader beschuldigt moeder ervan om op deze wijze Jury van hem af te pakken.