Planning en Budgettering Update 2011 Ellen van Kooten & Laila el Hannouchi Bec 01 6.4 6.5 6.6.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorraadwaardering Technische en economische voorraad FIFO methode
Advertisements

3. Stoichiometrie Hoeveelheden berekenen van stoffen bij een chemische reactie Natuurwetenschappen Gezondheid en voeding.
Heterogene productie Stukproductie Bouw/diensten/maatwerk
H1 Kosten Kostprijs bevat alleen de toegestane kosten per eenheid product. Achteraf vergelijk je de toegestane kosten met de werkelijke kosten= efficiëntie.
H 27: Kostprijs bij homogene productie.
EMZ2 H1 De functionele indeling
Rekenen met snelheid Een probleem oplossen
Homogene productie.
H 28: Nacalculatie bij homogene productie
Nettowinstopslagmethode
Kosten duurzame productiemiddelen
3.4 Hoe wordt de BAC waarde bepaald?
Kinetische energie massa (kg) energie (J) snelheid (m/s)
Hoofdstuk 5 “Een eigen bedrijf”
Lesplanning – paragraaf 7 blz. 38
Les 2 groep 8 leerdoel: Je kunt werken met een verhoudingstabel.
Vergelijkingen oplossen
1.4 Werken met hefbomen 4T Nask1 H1: Krachten.
Massa’s en massaverhoudingen bij een chemische reactie
3.4 Rekenen met energie 4T Nask1 H3 Energie.
13.1 Budgettering Ondernemingsplan: Planning als prognose:
Vertraging Bij een vertraging gaat de snelheid steeds verder achter uit. De vertraging geef je weer met de letter a. Als a= 3 m/s2 is dan neemt de snelheid.
H12 Kostencalculaties.
Vraagstuk: ongelijke verdeling ( type 1)
Inhoud prisma en cilinder Eerst snel een LIVE uitleg Daarna een filmpje Daarna: KEIHARD WERKEN :D.
Exponentiele groei en procenten En weer een opdracht uit het huiswerk.
Rekenen.
Halveringstijd Havo 5 deel 3 Hoofdstuk 10 Opgave 33,34,37.
Verdunningen berekenen
De atlas Hoe gebruik je dat?.
Stelsels van vergelijkingen H5 deel 3 Hoofdstuk 10 Opgave 61, 62, 63.
Oppervlakte Reghoek, vierkant en driehoek. Wat is oppervlakte?  Oppervlakte is die hoeveelheid 2D ruimte wat deur ‘n vorm ingeneem/beset word.  Die.
Bewegen Vaardigheid: Hoe je een probleem oplost. Wat GFIBAC betekend. © Ing W.T.N.G. Tomassen.
Test 1 Present.me uurloonberekening. Maandsalaris  Maandsalaris als je fulltime (voltijd) zou werken.
Financieel Management Hoofdstuk 6 en 7
Update 2011 Ellen van Kooten en Laila el Hannouchi Bedrijfseconomie voor de Horeca deel 1 Paragraaf 6.4.
E. v. Kooten / L. El Hannouchi 11 februari 2011 /© Bedrijfseconomie voor de horeca 4.1 t/m 4.4 Bedrijfseconomie Horeca deel 1 Hoofdstuk 4 Constante en.
Bedrijfseconomie voor de horeca deel t/m 4.6 Financieel Management Hoofdstuk 4 Bezettingsresultaat en bedrijfsresultaat.
Hoofdstuk 11 De Break-Even Afzet (BEA). Wat kost internet ? Vroeger moest je internetkosten betalen per minuut. Dat ging via een vorm van bellen. Joep.
Pag 107 t/m 136. Waar gaan we het vandaag over hebben? samenvatten vorige week Uitwerking toets bespreken Uitwerking huiswerk Bezettingsverschillen Differentiële.
Peter van den Brink Guido Kool
Beste ath 4..
Beste ath 4..
LES 7 METEN EN MEETKUNDE IN RECEPTEN
Productie onderneming
Hst 4 Hoe wordt er gewerkt?
Hoofdstuk 11 De Break-Even Afzet (BEA) Les
Hoofdstuk 1 - Krachten Paragraaf 5 – Druk
Rekenen.
Ondernemerschap E43.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Lijdende en bedrijvende vorm
Hoofdstuk 5 Les 6: Markten.
Puntentelling Teams Geschat
2.1 Oplossen met grafieken Snijpunt grafieken
2.4 Breuken vermenigvuldigen en delen Delen door een breuk
Beste ath 4..
Rekenen Verhoudingen 2f
Formule bij en tabel maken
Terugrekenen met procenten
Hoofdstuk 27 t/m 31 Kostprijsberekening in industriële ondernemingen
Voor de chocoladefabriek hebben we meer gegevens verzameld
Rekenen met grote getallen
Planning en Budgettering
Rendement Rendement = Bereken eerst theoretische opbrengst
Financieel 2.
Voorkennis Wiskunde Les 5 Hoofdstuk 1: §1.4 en 1.5.
Voorkennis Wiskunde Les 7 Hoofdstuk 2/3: §2.5, 3.1 en 3.2.
Voorkennis Wiskunde Les 12 Hoofdstuk 5: §5.5 en §5.8.
Rendement Rendement = Per uur gaat er 4000 kg waterstof en een overmaat koolmonoxide in de methanolreactor. Per uur komt er kg methanol uit de reactor.
Transcript van de presentatie:

Planning en Budgettering Update 2011 Ellen van Kooten & Laila el Hannouchi Bec

 6.4 Budgetverschil  6.5 Efficiencyverschillen  6.6 Prijsverschillen

Wijn  6 glazen wijn inschenken

6.4 Budgetverschil Voorcalculatie – nacalculatie = Budgetverschil Efficiencyverschillen Prijsverschillen

Stap 1 Budgetverschil: Toegestaan 825 x 0, 20kg= (165kg x € 24) € 3690,00 Werkelijk€ 4331,25 € 371, 25 Opgave 14 Maken, blz ………..

Opgave 14 Stap 2 Efficiencyverschil:  (SH – WH) x SP ( 165 kg– 173,25 kg) x € 24 = …………………… 825 gerechten x 0,20kg =165,00 kg 173,25 kg – 8,25 x € 24 = € 198 nadelig

Opgave 14 Stap 3 Prijsverschil: (SP – WP) x WH (€ 24 - € 25) x 173,25 kg =……………….. Wp= (4331, 25 / 173,25) Toegestaan173,25 kgx € 24 = € 4158 Werkelijk165 kgx € 25 = € 4331,25 173,25 nadelig

Opgave 14 Stap 4 Budgetverschil Controle: Efficiencyverschil = € 198, 00 Prijsverschil = € 173, 25 + € 371, 25

Efficiencyverschil Let op: SH = Standaardhoeveelheid van de totale productie WH = Werkelijke hoeveelheid van de totale productie Efficiencyverschillen worden altijd berekend over de werkelijke productie (WH) Formule (SH – WH) x SP

Prijsverschillen Formule (SP – WP) x WH Let op:  Prijsverschillen worden altijd berekend over de werkelijke hoeveelheid (WH)