De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3.4 Hoe wordt de BAC waarde bepaald?

Verwante presentaties


Presentatie over: "3.4 Hoe wordt de BAC waarde bepaald?"— Transcript van de presentatie:

1 3.4 Hoe wordt de BAC waarde bepaald?

2 Bloed alcohol concentratie of BAC
een corrigerende factor is nodig die, op basis van lichaamsmassa, de hoeveelheid lichaamsvocht die alcohol absorbeert, bepaalt. (r-factor of Widmark-factor) r , afhankelijk van het geslacht

3 Widmark- factor r Bot en vet nemen geen alcohol op.
Gemiddeld genomen hebben vrouwen iets meer bot- en vetweefsel,  lagere factor. De gemiddelde waarde van r is voor mannen: 0,68. Voor vrouwen is de gemiddelde waarde van r: 0,55.

4 De afbraaksnelheid De afbraaksnelheid in gram per liter per uur β
De afbraaksnelheid kan enorm verschillen van persoon tot persoon afhankelijk van het feit of je een ervaren drinker bent hoe je enzymen invloed hebben op het afbraakproces. afhankelijk van geslacht en gewicht. Verder komen er in de lever van regelmatige drinkers bijkomende processen op gang die de afbraak versnellen. De gemiddelde waarde voor de afbraaksnelheid is 0,17 g/(l.h) (= 0,17‰ /h).  om een standaardglas alcohol af te breken heb je iets langer dan een uur nodig .

5 Formule van Widmark formule: n = het aantal glazen bier, wijn, etc
V = het volume van één glas in cl p = het alcoholgehalte van de drank m = Je lichaamsmassa in kg β = afbraaksnelheid 0,17 g/(l.h) R = reductiefactor voor mannen: 0,68. voor vrouwen : 0,55 Levert geen feilloze, individuele BAC-waarde op ( afh van individuele verschilen)


Download ppt "3.4 Hoe wordt de BAC waarde bepaald?"

Verwante presentaties


Ads door Google