Themabijeenkomst Risicomanagement 13 januari 2014 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SEPA Wat verwacht de toezichthouder van u? NFS SEPA-voorlichtingsmiddag, 30 mei 2012 Prof. Dr. Olaf C.H.M. Sleijpen Divisiedirecteur, Toezicht pensioenfondsen.
Advertisements

Het belang van risicomanagement voor vastgoedbeheerders
Financien Planning & Control
30 mei 2012 Symposium Statistical Auditing Slide 1 Weerstandsvermogen: een model in de praktijk Norbert van Haaften (Deloitte - Data Analytics)
Workshop beleidskaders programmaverslag 2008: 28 mei 2009, stadhuis Dode letter of levende kaders? Doel: deskundigheidsbevordering (a-politiek) Het verschaffen.
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.
Risicomanagement Beperking van vrijheid of ruimte voor kansen
Monitoring en Benchmarking Maarten Zemann & Arie Uyttenbroek 1 april 2009.
Omgevingswaarden in de Omgevingswet
WWB proces + Inbedding in Risicomanagement ISO 31000
Hoofdstuk 7 Risicomanagement
1 08/09/ Wijzigingen in de AWBZ; gevolgen voor Utrecht Raadsinformatieavond, 8 januari 2009.
Risicomanagement in projecten
6 stappen in Risico management
Keuzes in regionale samenwerking Eerste verkennende regiobijeenkomst declaratieprocessen.
Toekomst Financiële Functie
Visstand Beheer Commissie; VBC Beleidsbesluit binnenvisserij 1999 Sport- en beroepsvisserij verplicht samenwerken: Instellen VBC’s. Opstellen Visplannen.
Hoe verantwoord je je Financiële positie ?
Meerwaarde accountant voor de gemeenteraad bij het financieel toezicht “Het dichten van het gat”: meer benutten bestaande activiteiten en nieuwe activiteiten.
Parkeerbehoefte Dordrecht Toelichting op het onderzoek Raadscommissie Dordrecht Ir Ewald Dijkstra Dordrecht, 17 september 2013.
1 Financiële risico’s decentralisaties Robert ‘t Hart
Programma 1 Onderwijs, werk en Inkomen 1e ijkpunt voorjaar 2010 jaarrekening 2009, 4 maandsrapportage, stadsmonitor (en meicirculaire)
Inzicht in gemeentefinanciën
Inter bestuurlijk toezicht het toezicht van de ene overheid op de andere overheid.
Goede Raad voor de RSD Hoe kan de Raad zo vroeg mogelijk in het proces kaders stellen? Hoe wordt de raad meegenomen in het proces? Wat is de betekenis.
Dekkingsplan ten behoeve van definitieve begroting
Presentatie: Financiële verordening 2013 Notitie Reserves en Voorzieningen 2013.
Risico-inventarisatie Unicoz GMR Gordon Robinson, 14 maart 2016.
1 Brandweer Gelderland-Midden Vergadering Commissie Bestuur 26 mei 2015.
INBRENGWAARDE Uitvoering van staand beleid. Besluit van de Raad d.d. 30 juni 2010 en 31 mei 2011 Richtlijn inbrengwaarde. Met het openen van de grondexploitatie.
“Stresstest 2013” Update van een financieel beeld van de gemeente Dordrecht – Jaarrekening 2013.
WELKOM Stress test businesscase Spoorzone Presentatie voor de raad op 10 november 2014 Isidoor Hermans, directeur OBS.
Risicomanagement gemeente Delft 8 december Risicomanagement Doel Opzet Werking Voorbeelden Conclusies Thema: model grondexploitaties.
Risicomanagement themabijeenkomst maandag 7 januari 2013.
Jaarrekening en Jaarverslag 2011 R&A-commissie, 14 mei 2012.
Informatiebeleid, een basis voor beleidsresultaten Onderzoek door de Delftse Rekenkamer naar het informatiebeleid van de gemeente Delft 16 mei 2012.
Caspar Boendermaker Wissenkerke, 26 september 2013 Afwegingen MFA / Stadspolder.
Prognose Grondbedrijf Financiële positie per Adviescommissie
Businesscase als sturingsinstrument Presentatie voor de raad op 10 november 2014 WELKOM.
©Deloitte © 2009 Deloitte Touche Tohmatsu Bevindingen jaarrekeningcontrole 2013 Gemeente Dordrecht Dordrecht Rein-Aart van Vugt JaapJan Visser 1 Auditcommissie.
©Deloitte © 2009 Deloitte Touche Tohmatsu Bespreking auditcommissie Plan van aanpak accountantscontrole 2010 Dordrecht 24 augustus 2010 Rein-Aart van Vugt.
Jaarrekening en Jaarverslag 2013 R&A-commissie, 21 mei 2014.
©Deloitte © 2009 Deloitte Touche Tohmatsu Nota Risicomanagement en Weerstandsvermogen Gemeente Dordrecht Dordrecht Rein-Aart van Vugt JaapJan Visser 1.
©Deloitte © 2009 Deloitte Touche Tohmatsu Adviescommissie gemeenteraad gemeente Dordrecht Dordrecht 9 februari 2012 Rein-Aart van Vugt JaapJan Visser 1.
Conceptbegroting Presentatie Commissie EFTR Valkenburg a/d Geul, 14 oktober 2015.
Risicomanagement sociaal domein
Vpb-plicht overheidsondernemingen Eric van den Hurk Manager Step in Control VPB & Audit.
20 januari 2016 – Herman Bongenaar
Programma 3 Welzijn en zorg 1e ijkpunt voorjaar 2010 jaarrekening 2009, 4 maandsrapportage, stadsmonitor en meicirculaire.
AHAD vervolg1 Vervolg besluitvorming bezuinigingen Alle Hens aan Dek raadsbijeenkomst 2 februari 2010.
Risicomanagement en weerstandsvermogen Informatieavond gemeenteraad 7 juli 2015.
Raadscommissie ruimte - 15 oktober 2014 Maatschappelijke effecten van grote projecten.
Nota Risicomanagement & Weerstandvermogen Verkennende bespreking Auditcommissie 20 november.
Herwaardering Grondposities Presentatie 6 december 2012.
Brunssum op eigen kracht Beleidskader Rekenkamercommissie Brunssum 7 januari 2014 Etienne Lemmens Jean-Paul Essers.
. © BNG Consultancy Services (BCS) 16 januari 2007, gemeente Oirschot De toekomst van het gemeentelijk woningbedrijf.
Financiële positie Grondbedrijf
Bouwen aan de toekomst II
Toelichting jaarrekening 2016
Adviescommissie gemeenteraad gemeente Dordrecht
Implementatieonderzoek naar financiële projectbeheersing
Second opinion business case Spoorzone Delft
CIO 3.0: een gemeentelijk perspectief op de digitale transformatie
“Stresstest” Een financieel beeld van de gemeente Dordrecht Dordrecht, Rein-Aart van Vugt 13 December 2017.
Herman Gelissen penningmeester
Update financiële positie per eind 2015 – waarom nu een korte versie?
Introductie Dordtse P&C cyclus
Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 2: De gemeente
De scope van het project
Accountantsverslag 2017 / Pre-audit 2018
Transcript van de presentatie:

Themabijeenkomst Risicomanagement 13 januari

Doel Inzicht verschaffen in de wijze waarop binnen de gemeente Zeist het risicomanagement wordt vormgegeven. 2

Positionering Risicomanagement is evenals Projectcontrol en Interne Controle onderdeel van de onafhankelijke cluster Control Gemeente- secretaris Afdeling Concern- controller Projectcontrol Risico Management Interne Controle 3

Gehanteerde begrippen Risico Risico’s zijn onzekere toekomstige omstandigheden of gebeurtenissen die het behalen van de strategische, operationele en financiële doelstellingen van de organisatie kunnen beïnvloeden. Kwantificeren De inschatting van de kans van optreden van een risico en het financiële gevolg daarvan Beheersmaatregelen Activiteiten gericht op het verminderen (controleren, autogordel, goedkopere variant kiezen) dan wel elimineren (niet uitvoeren, verzekeren, voorziening treffen) van de kans van optreden en/of financiële gevolg Weerstandsvermogen Het vermogen om weerstand te bieden aan het financiële gevolg van een opgetreden risico Ratio De verhouding tussen de beschikbare- en benodigde weerstandscapaciteit 4

Wat is risicomanagement? “Risicomanagement is het identificeren en beoordelen van risico`s en het vaststellen van beheersmaatregelen” En….. 5

Acceptatie of beheersen van risico’s is afhankelijk van de individuele afweging. In het dagelijkse leven zijn we er allemaal mee bezig! 6

Waarom doen we het? Risicomanagement is gericht op het optimaal beperken van nadelige gevolgen. Het doel is niet het uitsluiten van risico’s, maar het verkrijgen van inzicht zodat optimaal kan worden ingespeeld op bedreigingen en ingezet op het verlagen van het risicoprofiel. De voordelen van risicomanagement liggen o.a. op het gebied van: betere besluitvorming minder verrassingen toename van kwaliteit van de organisatie/processen draagt bij aan financiële duurzaamheid 7

Hoe doen we het? Identificeren en beoordelen: Inventarisatie (actualisatie) en kwantificering van risico’s en beheersmaatregelen i.s.m. de materiedeskundigen; Volgen van (landelijke) ontwikkelingen o.a. via lidmaatschap van PRIMO (Public Risk Management Organisation, Europees platform voor kennisdeling en dialoog in het publieke domein); Beoordelen van college- en raadsvoorstellen; Nauwe samenwerking met Interne Controle en Projectcontrol, binnen de cluster Control; Intergemeentelijke uitwisseling d.m.v. intervisie bijeenkomsten van het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement; Registreren en rapporteren: Registratie van risico’s en beheersmaatregelen en bepaling van het weerstandsvermogen via het systeem Naris; Verzorgen van rapportages voor bestuur (paragraaf bij begroting, berap en jaarrekening) en management (marap’s). 8

Wie stapt er in? Stratosphere Tower, Las Vegas (attractie op ca. 280 m. hoogte) 9

Geen exacte wetenschap Risico acceptatie/subjectiviteit Wie stapt er in (en tegen welke prijs)? - Ja, zondermeer; - Alleen voor X-bedrag; - Nooit van m’n leven. Inschatting kans van optreden door consultatie van de materiedeskundige collega’s, raadplegen van ervaringscijfers Inschatting van het maximaal financieel gevolg 10

Weerstandsvermogen en Ratio Weerstandsvermogen = relatie tussen: 1. De middelen waarover de gemeente beschikt of kan beschikken om risico’s af te dekken (Beschikbare weerstandscapaciteit); 2.De risico’s waarvoor geen beheersmaatregelen zijn getroffen, of waarvan er na het nemen van maatregelen nog een (financieel) restrisico overblijft (Benodigde weerstandscapaciteit). Ratio = Beschikbare weerstandscapaciteit Benodigde weerstandscapaciteit Beschikbare weerstandscapaciteit bestaat uit: Stelposten risico’s en onvoorzien; Vaste componenten Reserve Weerstandsvermogen; 25% van het jaarrekeningresultaat (huidige coalitieperiode); Incidentele toevoegingen. } 11

Weerstandsvermogen en Ratio Niet alle risico’s zullen tegelijkertijd en in volle omvang optreden Monte Carlo simulatie: Rekenmethodiek om kans van optreden van de risico’s en de financiële impact daarvan te bepalen simulaties (berekende scenario’s), waarmee vastgesteld wordt wat de gemiddelde schadelast is. Deze gemiddelde schadelast staat gelijk aan het benodigde weerstandsvermogen. 12

Weerstandsvermogen en Ratio Normtabel, ontwikkeld door het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement in samenwerking met de Universiteit Twente. De tabel biedt een waardering van de ratio. RatioKwalificatie groter dan 2,0Uitstekend 1,4 - 2,0Ruim voldoende 1,0 - 1,4Voldoende 0,8 - 1,0Matig 0,6 - 0,8Onvoldoende kleiner dan 0,6Ruim onvoldoende 13

Fluctuatie Ratio De ratio is onderhevig aan schommelingen veroorzaakt door: Schommelingen in beschikbare weerstandscapaciteit: - Jaarrekeningresultaat is geen vaste waarde; - Incidentele toevoegingen eveneens geen vaste waarde; - Uitname voor het oplossen van risico’s. Schommelingen in benodigde weerstandscapaciteit: - Toe- en afname van risico’s (bijv. ‘open einde’- regelingen zoals uitkeringen en schuldhulpverlening; oplossen asbestproblematiek bij een school); - Nieuwe beheersmaatregelen die kans van optreden en/of financieel gevolg van risico’s positief beïnvloeden. Er zijn ontwikkelingen waardoor het risicoprofiel zal wijzigen. Een voorbeeld daarvan zijn de decentralisaties. Dit zal ook gevolgen hebben voor het weerstandsvermogen, echter... de hoogte van de gewenste Ratio is een politieke keuze! 14

Fluctuatie Ratio Vóór professionalisering van het risicomanagement : 0,29 In het boekwerk Begroting 2014: 0,84 Resultaat bereikt door: Toename van de beschikbare weerstandscapaciteit Structurele aandacht voor risicomanagement o.a. door periodieke actualisatie van de risico’s Bewustwording binnen de organisatie Meer en beter beheersen van de risico’s Oplossen van risico’s Huidige ratio beantwoordt aan de streefratio uit het coalitieakkoord, maar ……. ”in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!” 15

De Rol van de Raad O.a. Kaderstellend - vaststellen risicomanagementbeleid; - budgettering (o.a. 25% jaarrekening resultaat en incidentele toevoegingen). Controlerend - planning- en controlcyclus; - individuele voorstellen. Initiërend - bijv. opdracht aan het college om risico’s t.a.v. projecten te verkleinen. 16

Einde Vragen? 17

Casus 18 Risico’s bij een grondexploitatie

Woningbouw A 200 stuks x € B 200 stuks x € C 200 stuks x € Vragen 1. Welke risico’s zijn te onderkennen? 2. Wat is de kans en kwantificering van het risico? 3.Welke beheersmaatregelen kunnen genomen worden? A B C50 Fictief voorbeeld grondexploitatie

PAUZE 20

Grondexploitatie 21 Proces Ruimtelijke plan, ruimtelijke randvoorwaarden Van Haalbaarheidsonderzoek naar Grondexploitatie (van planontw. -> uitvoering) Financiële doorrekening, alleen Grex en niet vastgoed expl. Sturing op financien, planning en risico’s( tijdens de rit)

Grondexploitatie 22 Organisatie en Administratie Project als organisatievorm Is volgens b.b.v. onderhanden werk, sluit niet goed aan bij projectmatig werken. Kan met derde-partij of intern Complex : juridisch, administratief en financieel Verzameling investeringen en opbrengsten

Grondexploitatie 23 Cijfers Verleden, heden en toekomst in de cijfers Complexe renteberekeningen, Netto contante waarde Wat is een negatieve boekwaarde ? - Voorziening voor verliezen o.b.v. NCW Bijzondere kosten elementen ?, BTW ? Geheim verklaring : Waarom ?

Grondexploitatie 24 Risico’s Aan de kostenkant - BTW, V&T, rente, Aanbesteding, Verwerving, onderhandelingen Aan de opbrengstenkant - Inzakken van de Markt, vertraging, onderhandelingen Methoden - Monte Carlo methode : Statistisch, Niet Systeemrisico’s - NAR : Politiek,Financieel, Juridisch en organisatorisch

Grondexploitatie 25