in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
De historie & de toekomst
De prijs van de benzine € 1,22 per liter.
Nima. Wel coach. Geen heilige. Wat is het doel van coaching? Leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs worden gedurende het schooljaar gecoacht.

Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Partner voor verenigingen Laat uw leden verantwoord sporten.
De kracht van het kleine
OPDRACHTEN VVB NAAR DE PROVINCIES -Vormen van provinciale selecties volgens bepaalde normen en deelname aan IPJOT’s -Organiseren van clinics en symposia.
Nelson Mandela Litza Van Brabant 6de leerjaar Mater Dei Centrum
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Boekje: Kopen en Werken Hoofdstuk 1:
Stichting Rhiza. Rhiza betekent “wortel”: Onderwijs is de wortelArmoede moet je bij van de samenlevingde wortel aanpakken.
Ondernemen(d) in het onderwijs
Een dag uit het leven van Jugat
Van ONZEKERHEID NAAR KRACHT. Dit is Jeannette, ze is 12 jaar. Dit is haar moeder Edith, zij zorgt voor het gezin... … ook voor haar kleindochter.
Samen verder!.
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Programma Doel van vanmiddag Uitgangspunten HGW Opdrachten Evaluatie.
Kindertehuis in Ghana.
Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.
Ad Otjes Manager Versa Welzijn
De kracht van het kleine
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
De Waerden op Texel.
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Voortijdig schoolverlaten
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Hoe overleven oma’s in Oost-Europa de winter? Help oma’s in Oost-Europa Oost-Europa.
Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Community Land Trust (CLT). FILMPJE CLT BRUSSEL nieuw woonmodel bedoeld voor mensen met een laag inkomen goedkoper: door enkel de woning en niet de grond.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Theresia Oudervereniging. Vergaderingen De oudervereniging vergadert ongeveer zes keer per jaar, waarbij een vertegenwoordiger van het team aanwezig is.
Welkom bij de algemene ouderavond van de Zeister Vrije School
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet.
POVO groep 7 en 8 Obs de Klim. Veilig overstappen  Juiste schoolkeuze  Voorkomen uitval of switchen.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Oudercomité Kleuterschool Schoot schooljaar
Noord-Zuid 3-5 juni 2017.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
<datum> <plaats>
West-Oost mei 2017.
Studiekeuzes van uw kind
Stort regen voor Burkina Faso
Rekenen.
De Betekeniseconomie in de klas
Handel in meisjes Talloze meisjes en jonge vrouwen werken in de gedwongen prostitutie Macht & kracht.
Beste Havo 4..
De aanhoudende droogte zorgt voor grote voedseltekorten in Noord-Ghana
Welkom Havo/vwo 3..
Beste havo 4..
Dwars door de Boerenbuiten
De collecte is voor Red een Kind.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Dwars door de Boerenbuiten
Studiefinanciering: dat regel je zo
Transcript van de presentatie:

in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat naar meisjes uit arme milieus; meisjes die zonder deze beurs niet naar school worden gestuurd. Dat zijn volledige beurzen: inclusief een maaltijd op school, boeken en medische kosten als dat nodig is. Onze projectleider Ina Baye, scout de meisjes in de verschillende wijken van Bobo, legt contacten met schooldirecteuren en matched de kinderen met een schoolopleiding die bij ze past. Inna en haar assistent begeleiden de kinderen gedurende het schooljaar, en vergaderen met de ouderraad over het programma.

Dit zijn onze leerlingen die in 2000 begonnen en nu hun schooldiploma op zak hebben

Vrouwenassociaties nemen lot in eigen handen

Een associatie kan zijn opgericht door een sterke, economisch zelfstandige vrouw die het uit overtuiging doet voor de armere vrouwen uit haar wijk. De bindende factor is vaak de wijk waarin vrouwen wonen. Zij verenigen zich om elkaar te helpen of bij te verdienen. Zo heeft V!VE contact met vrouwen die zeep produceren, handel drijven, of karitéboter maken. Wij bieden deze vrouwen een lening, en training en begeleiding in organisatieontwikkeling, alfabetisatie en ondernemerschap. De lening wordt in 12 maanden terugbetaald. In 2009 willen we opnieuw een aantal vrouwenassociaties een lening bieden. Al onze projecten worden lokaal georganiseerd, met lokale docenten, trainers, opleidingen en begeleiding. Op die manier dragen we indirect bij aan de werkgelegenheid in Burkina Faso en Mali.

Een voorbeeld van zo’n associatie is Association Mamourou Kousesse, uit de wijk Dioulassoba, met als Presidente Aminata Sanou De groep bestaat uit 35 vrouwen Zij drijven handel. De vrouwen hebben hun wortels in de omliggende dorpen. Zij werken samen met broers, neven en ooms, en kopen voor hen de zaden en insecticiden in. De vrouwen hebben dan als eerst recht op de oogst die zij op de markt in Bob verkopen. Vive heeft hen 1000 euro geleend voor het kopen van de zaden, en de associatie betaald in 12 termijn terug.

In 2009 willen we opnieuw een aantal vrouwenassociaties een lening bieden. Al onze projecten worden lokaal georganiseerd, met lokale docenten, trainers, opleidingen en begeleiding. Op die manier dragen we indirect bij aan de werkgelegenheid in Burkina Faso en Mali

Mensen maken V!VE