Informatie groepen 1 Schooljaar 2015-2016. Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatie avond groep 3 Mariëlle van Velzen maandag 9 september 2013
Advertisements

Een schooldag in groep 1, 2 en
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Werkwijze groep
Welkom in groep 4/5a.
Een kijkje bij de nt2.
Werkwijze groep
Werkwijze groep
Groep
Informatieavond groep 3 WELKOM
Werkwijze groep 5a
Een dag uit het leven van een kind in de onderbouw
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Het is hier TE GEK!.
Ouderavond groep 1-2 dinsdag 16 september 2014
Informatieavond Groep 7-8
Ouderinformatieavond groep 0/1
Informatie groep 1 / 2 schooljaar
Werkwijze groep
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Welkom in groep 5.
Werkwijze groep 5A
Informatieavond groep de kikkers basisschool Prins Constantijn
Welkom op de informatieavond Praktische zaken “Kijkje in de groep”
Basisschool Op De Horst
Informatie avond groep 3 14 september 2015.
Welkom in groep 1/2B.
Welkom! Informatieavond september en januari schooljaar Groep 3
Basisschool Op De Horst
Welkom in groep 1!.
Informatieavond De Schelven Groep 4-5
Informatie groep 1 / 2 schooljaar dagritme Inloop: vanaf 8.15 – 8.30 uur. De kinderen kiezen via het activiteitenbord. Kring: - trefwoord.
Welkom op de informatie avond van groep 4
Informatieavond Groep 1/2 D.
Voor het eerst naar school; een kijkje in groep 1 en 2 Wat leuk dat je bij ons op school komt.
Informatieavond 14 september 2015 Uitleg Groep 0/1 Schooljaar
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Groep 5/6 René Hellingman
Welkom in groep 6D.
INFORMATIEAVOND GROEP 6 22 september PROGRAMMA Welkom Voorstellen Dave en Elleke LIO-stage Elleke Start van groep 6 Werkwijze in groep 6 Positieve.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Kennismakingsavond groep 1-2 B
Informatieavond groep 1-2 schooljaar Welkom! Agenda:  Schoolbeleid : - gruiten -verjaardag -ziekmelding/verlofregeling -plusklas -10 gouden.
Welkom Uw kind zit dit jaar in groep 3. Groep 3 is een belangrijk jaar waarin de kinderen erg veel leren! In deze PowerPoint wordt de belangrijkste informatie.
 Groep 1 en 2  Ochtendkring  Spelen en werken  Eten en drinken  Gymles  Letterfeestje  Spelinloop  Ontwikkelingsmaterialen  Brood eten  Buiten.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Informatie avond Groep 6 Nellie van Dongen
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Ouderavond groep 3/ Wie staan er voor de klas Maandag en dinsdag – juf Franske Woensdag, donderdag en vrijdag – juf Marleen Dinsdag – stagiaire.
22 september 2014 Welkom! Informatieavond. Dagritme Circuit Dagritme kaarten Gebedjes/versjes.
INFORMATIE AVOND Stamgroep de Orka’s Schooljaar Stamgroepleiders: Thea Kunne (ma-do-vrij) Inge Hengeveld (di-woe)
E EN DAG IN GROEP D Wat doet uw kind nu eigenlijk?
Informatie avond Groep 5-6 Basisschool Sint Jozef Noordhoek.
Informatie groep 5/6 dinsdag 5 september
Welkom in groep 6/7!.
Welkom in groep 2!.
Informatieavond groep dinsdag 5 september 2017
Brede school De Muldershof… waar ieder zijn draai vindt
Inloopavond Dinsdag 5 September 2017 Welkom allemaal…
Ouderavond groep 1-2 donderdag 7 september 2017
Welkom Uw kind zit dit jaar in groep 3. Groep 3 is een belangrijk jaar waarin de kinderen erg veel leren! In deze PowerPoint wordt de belangrijkste informatie.
Oudercursus.
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Welkom in groep 6/7!.
Informatieavond groep 4K
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Informatie groepen 1 Schooljaar

Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel Verjaardagen leerlingen + leerkrachten Ouderontmoetingen Overige zaken

Even voorstellen… Leerkrachten groep 1 Dennis van de Wetering en Nicole Emonds Leerkrachten groep 2 Sharon van Creij, Inge Ketelaars, Janneke Verbruggen, Marlou van Dooren, Jacqueline Janssen-Maas en Chantal van den Eijnde

Groepsindeling Vijf kleutergroepen Homogene groepen We hebben homogene groepen omdat we zo goed aan kunnen sluiten op de onderwijsbehoeften van de leerlingen.

Binnenkomen en uitgaan Wij hebben enkele afspraken om drukte in de gangen te voorkomen: -Na de eerste bel om 8.25 uur gaan de leerlingen zelfstandig naar binnen. -Om 8.30 uur start de les. -Als u nog iets wilt doorgeven aan de leerkracht, mag u dit voor die tijd of liever nog na schooltijd doen. -Om / uur en uur komen de leerlingen met de leerkracht naar buiten. -De leerlingen wachten bij de poort op de speelplaats en lopen samen met een leerkracht naar de uitgangen van school. -Daarom willen wij aan u vragen of u bij de poorten aan de Groeskuilenstraat of Dros. De La Courtstraat wilt wachten.

Dagindeling Klein werkje –Zelfstandig werken –Stoplicht / time-timer –Begeleiding Dagopening –Tijdwijzer –Absentie Kring –Rekenen, taal, sociaal-emotionele vorming, techniek, verkeer, muziek of drama Fruit eten –Donderdag en vrijdag zijn gruitdagen –Gezond eten en drinken –Hoeveelheid

Pauze –Surveillance Spelen / Gym –Gymschoenen –Slecht weer Werken –Planbord –Weektaak –Computergebruik

Werkwijze Alle lesstof wordt in thema’s of naar aanleiding van een prentenboek aangeboden. Deze thema’s liggen gedeeltelijk vast in verband met de seizoenen en feesten zoals Sint en Kerst. Tijdens een thema komen liedjes, versjes, rekenspellen, taalspellen, technieklessen, verkeerslessen en allerlei werkjes aan bod.

De doelen Groep 1 –Observatiekaart Groep 2 –Observatiekaart

Klassenknuffel Elk weekend krijgt een leerling de klassenknuffel mee naar huis. Bij de klassenknuffel zit een map. We zouden het leuk vinden als u samen met uw kind in de map kort wilt opschrijven wat ze in het weekend gedaan hebben. Er mag ook een foto en/of tekening bij. Op maandagochtend mag de desbetreffende leerling in de kring vertellen over wat ze meegemaakt hebben.

Verjaardag van de leerlingen en de leerkracht Elke leerling heeft natuurlijk de mogelijkheid om zijn/haar verjaardag in de klas te vieren. Spreek tijdig een datum en tijdstip af met de leerkracht. We maken er een leuk feestje van in de klas. Uw kind mag dan ook trakteren. De traktatie wordt door de ouderraad verzorgd. De verjaardagen van de juffen en meesters worden gezamenlijk gevierd.

Ouderontmoetingen Algemene ouderavond In augustus of september voor alle ouders / verzorgers van onze leerlingen. Oudergesprekken In oktober de welbevindingsgesprekken, in februari de rapportagegesprekken en in juni eventueel nog een rapportagegesprek. Vader – en Moederuurtje Dit is van tot uur. Dan mag u met uw kind naar school komen om de werkmap eens te bekijken waarna u samen met uw kind een werkje kunt kiezen.

Onderbouwviering Elke klas verzorgt één keer per schooljaar een onderbouwviering. De leerlingen uit de klas mogen dan thuis zelf (individueel of in een groepje) een optreden voorbereiden. Op een woensdag of vrijdag van tot worden in de aula deze optredens in een viering getoond. Alle andere kleutergroepen en de ouders / verzorgers / familie van de leerlingen van de klas die aan de beurt is, mogen dan komen kijken. Een afspraak na schooltijd is altijd mogelijk Ouderontmoetingen

Bedankt voor uw belangstelling!