Kompas voor het diplomalandschap. Ik vind het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de diploma’s van Wetenschap & Technologie Internationaal.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
FLLLEX: Een beleid voor LLL in hoger onderwijsinstellingen
Advertisements

Voorlichting sectorkeuze Mavo en Mavo/HAVO Klas 2
CHEMISCHE PROCESTECHNIEKEN
Jongeren communicatie Jet Centeno – Human Capital Water programma.
1212 /mhj Quo vadis, (Bio) Medisch Ingenieur? Biomedische Technologie Technische Universiteit Eindhoven in samenwerking met Universiteit Maastricht Dick.
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
Martijn van den Berg Speciality Dairy
1 1 Diagnoseadvies van de sociale partners over O&O en innovatie ‘Naar een meer innovatieve economie’ 18 september 2006.
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
Didiclass - beginnen met
Lesgeven over duurzame ontwikkeling
Hoe word ik uitgenodigd voor een gesprek?
Competenties: meer dan alleen kennis.
De Kennis Creatie Spiraal binnen Stoas Hogeschool
Carlo Vuijlsteke  Flanders DC  21 Mei 2012  Uitreiking Popthesisprijs 2012 Ondernemerschap en zakelijke kennis in de creatieve sector.
Workshop Relationele en seksuele vorming
Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid
Sociale media op school
Videodossier ICLON,I.Steen. Opbouw -Introductie -Vraaggesprek -Resultaat.
Partners  ACV- Antwerpen  ABVV- Antwerpen  ACLVB  VDAB  RVA/PAW  Stad Antwerpen  Provincie Antwerpen.
1 De wereld aan je voeten ! Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
Wetenschap & Technologie Rol van opleiding en onderzoek in de innovatieketen Karen Maex, vicerector.
Ho 8: Portfolio.
Inclusief Hoger Onderwijs: het perspectief van docenten. Een kwalitatieve bevraging. Nathalie Heurckmans Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) Leen.
Welkom bij workshop IV Hoe zorg ik voor voldoende opdrachtgevers?
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Pilot Kies Actief Studiekeuzecentrum
Uitgangssituatie: Probleemstelling
45 jaar Vereniging van Grafisch Technologen (GTSC) ; 9 april 2008 Opleiden voor de Creatieve Industrie Arie van Tilborg, directeur MediaCollege.
Oriëntatie op het onderwijs en het leraarschap.
Deze prenten van de communicatieset IK+JIJ=WIJ van het VVKBaO zijn polyvalent inzetbaar: -Als aanzet tot een gesprek -Als de student/leerkracht zijn/haar.
STEM monitor juli Doelstellingen STEM-actieplan STEM-actieplan streeft op middellange termijn naar: Meer starters en afgestudeerden.
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Waarom kies je dit vak in de bovenbouw?
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………

Echt in contact treden met de student André Baars, Onderwijspsycholoog (
Ervaring werkt ‘ STUUR DE ERVARING VAN OUDERE WERKNEMERS NIET MET PENSIOEN.
LA intro en overzicht van werkwijzen Master Leren en Innoveren 8 september 2015 Bartel Standaar-Dorhout en Hanneke Koopmans.
Bètasimulaties Jeroen Sijbers, Bètasteunpunt Wageningen.
Informatie-avond 12 januari LoopbaanOriëntatie en - Begeleiding (LOB) Mavo 2.
MARKETING TOEPASSINGEN Maxim Oeyen Wout Noeyens Lukas Vandecruys
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Programma Vaststaande workshop  Link/relatie met opleiding Taalexpert:  Toepassen van taalbeleid op de aanwezige niveaus:  leerling – groep – school.
HOORCOLLEGE 5 ONDERZOEKSVAAR DIGHEDEN 3 Instituut voor Sociale Opleidingen.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Leer kracht Workshop over competenties van
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Masterplan muziekonderwijs Limburg. Wie is DOOR! Samenwerking tussen: Provincie Limburg: Huis voor de Kunsten Limburg Sien.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Komt dit beeld u bekend voor? Quality Manager Of dit?
Samen(werken) aan Duurzame Inzetbaarheid Van Reactief naar Preventief P&O Netwerkbijeenkomst VGN 1 Februari 2013.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
Barometer 2016 Edenred - Ipsos Resultaten voor België Meten en verbeteren van het welzijn op het werk - april 2016.
Schoollogo’s Uiting van Recontextualisering?!. Schoollogo’s Werkvorm: logo’s aan het woord  TOPICS: welke rol kunnen logo’s spelen in een katholieke.
Workshop Peer Review audit Kennisdag 5 juni 2014 Meta Peek.
Bedrijven en kennisinstellingen: doen waar je goed in bent! Louise van Weerden Lector “SMEs in International Business” Saxion Veenendaal, 28 januari seminar.
“DE ATTRACTIVITEIT EN HET TOEKOMSTIG PROFIEL VAN DE TECHNISCHE BACHELOROPLEIDINGEN” A GORIA V LAANDEREN - W ILSON D E P RIL VVKHO: “De versterking van.
Onderzoek en hogeschool waarom, wat en hoe bert mulder | informatie, technologie en samenleving.
Secretary Plus. Wie zijn ze? ● Marktleider ● leveren maatwerk ● nemen een adviserende rol ● zowel benchmark als referentie.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Portfolio voor eerstejaars geneeskunde studenten
ASAP-TIPS VOOR DE HR-PROFESSIONAL
ASAP-TIPS VOOR DE HR-PROFESSIONAL
Bevraging m.b.t. studiekeuze
De week van de vrijwilliger
HR & employee growth.
WerkplekLeren Tessa van Loo – manager HR services.
Doelen, verlangens, behoeftes en drijfveren
Transcript van de presentatie:

Kompas voor het diplomalandschap

Ik vind het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de diploma’s van Wetenschap & Technologie Internationaal hebben de diploma’s een verschillende inhoud Het is belangrijk om te weten wat de profielen in houden De concrete vakinvulling is minder relevant

Ik heb een functie uitgeschreven voor een burgerlijk ingenieur. Er dient zich een bio-ingenieur aan. Ik nodig de bio-ingenieur ook uit voor een gesprek. Het verschil tussen bio- en burgerlijk ingenieur is niet duidelijk Het is niet eenvoudig om een goede kandidaat te vinden voor een ingenieursfunctie De competenties en motivatie van de kandidaat zijn belangrijker dan het diploma dat hij/zij kan voorleggen

Het is voor een HR manager niet moeilijk om zijn weg te vinden in het diplomalandschap (waar vindt een HR manager momenteel zijn informatie?). Het is niet evident om op de hoogte te blijven van het steeds veranderende diplomalandschap Is een HR manager wel geïnteresseerd in het diplomalandschap Het zou zinvol zijn om hierrond een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website op te zetten

Om een juist beeld te hebben van wat de diploma’s inhouden, moet de interactie tussen mijn bedrijf en de academische wereld beter (Op welke manier kan het beter?). Interactie via colleges door gastdocenten uit de industrie Participatie in industriële adviesraden De kennis van en interactie met de opleiding is waarschijnlijk het grootst op de werkvloer zelf.

Vrije inspiratie Opleiding HR managers Profiel beter bekend maken Wetenschappen & technologie stimuleren in het secundair onderwijs Leren fier zijn op technologie Informatie verstrekken aan toekomstige studenten, CLB’s, leerkrachten etc. Er is nood aan het behoud van een sterke profilering

Concept workshop Voor deze workshop maakten we gebruik van de ‘GPS voor ondernemingen’ van Flanders DC. Meer informatie over deze werkvorm kan u vinden op