I NFORMATIEAVOND P ROJECTGROEP. D OELEN VAN DE AVOND : Aan het eind van de avond weet u: Wie de begeleiders van de projectgroep zijn Vanuit welke theorie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Generatie Einstein over Herontwerp Rini Weststrate
Advertisements

Het tweede werkstuk.
School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
Welkom nieuwe leerlingen!
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Dr. Albertus Risaeusschool
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De Kamer van Tobias. De kamer van Tobias is een lichte, vrolijke kamer…
LEEFSTIJL vanuit Amerika 1986 voortgezet onderwijs
Logical Framework Approach
Mijn Stage Bij *Kastelein Naam: *dino taradzic Klas: *5b Jaar: *2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit.
onderwijsstromingen Ontwikkelingsgericht onderwijs
Presentation Of Learning
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Portfoliogesprek Dani Theuninck.
De Zeester Informatieavond - Ouderpanel 12 maart
 Creativiteit Voorwaarden – hoe begeleiden?  Voorwaarden om creatief te zijn:  Veiligheid  Vrijheid  Uitdaging  Eigenschappen van de begeleider.
Muzische vorming 2 BaLO les 9
Reflectie.
Welkom op onze thema-avond
Interpreteren van data
Les 3 Deze les duurt 90 minuten
NOS Journaal Kijk een week lang het NOS Journaal. Ga op zoek naar de succesfactor.
Stagecoördinatie op De Rank
Wat ik wil…..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
preek over Deuteronomium 6:20-25
Opstel schrijven.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Werkhoudingsproblemen bij hoogbegaafde kinderen
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
WELKOM.
De appel valt niet ver van de boom.
Aanpak problematisch gedrag
Stage: Basisschool de Klingerberg
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst.
Lesgeven aan hoogbegaafden Beta-didactiek binnen onze ace-klassen.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Hand-out van de thema-avond 19 maart 2015 voor ouders en leerkrachten Verantwoordelijkheid geven... niet loslaten, maar anders vasthouden…
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
ISelf Internettool for Self-Evaluation and Learner Feedback.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
De functionele reken-wiskundemethode. de functionele reken-wiskundemethode.
Marouschka Reezigt-Bos Leerkracht OBS De Werf voltijd HB-onderwijs.
Welkom op onze thema-avond
ADV Pedagogische en educatieve dienstverlening De blik van de leerkracht kijk, luister, ontdek en zie de talenten! ADV.
SLC Assessment RUBEN SOL. Inhoud  Wie ik ben  Leerdoelen  Afsluiting.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Door Vincent Kok  WWaarom heb ik dit onderwerp gekozen WWat is hoogbegaafdheid eigenlijk? EEen geschenk met een keerzijde HHoogintelligent VVerdeling.
Presentatie intervisie Manon de Dobbelaere P4A
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Informatieve ouderavond 13 april 2016 BEGRIJPEND LEZEN OP DE OLIJFBOOM.
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
Breinleren.
What is the meaning of? Student centered learning
Module 6; didactisch handelen
Covey trainingsavond.
Vragenlijst ontwikkelt door TNO voor de groepen 7 en 8 in het PO
RÜya Bijeenkomst 4 Ouders.
Profiel van een plusleerling
Transcript van de presentatie:

I NFORMATIEAVOND P ROJECTGROEP

D OELEN VAN DE AVOND : Aan het eind van de avond weet u: Wie de begeleiders van de projectgroep zijn Vanuit welke theorie het onderwijs in de projectgroep vormgegeven wordt Wat er in de projectgroep behandeld wordt Wat er in de projectgroep geleerd wordt Welke moeilijkheden projectgroep leerlingen moeten overwinnen Hoe de school probeert om hen daarbij te helpen. Hoe u hen daarbij kunt helpen

E VEN V OORSTELLEN Meester Martijn Sardha Haga Christine Lammerts Voorzitters projectgroep: Uske Brok 8A Tobias Brok 7/8B Jens Everaart 8A Nienke Hack 7/8B Tyara van Hal 7/8B Floris de Koning 8A Tamara Oudijk 7/8B Tirza Visser 7/8B

E VEN OPWARMEN U zult beslist van de blackstory’s gehoord hebben

D E THEORIE ACHTER DE PROJECTGROEP Doelen: Het samenbrengen van ontwikkelingsgelijken Denken op hogere niveaus Het aanleren van metacognitieve vaardigheden

O NTWIKKELINGSGELIJKEN - ACHTERGROND

T OP DOWN VS B OTTOM UP Bottom up: Reguliere manier Beginnen met bouwstenen Dan een muur Dan het huis Top down Eerst een plaatje van het huis Dan de grove layout Dan de muren Dan de bouwstenen

D ENKEN OP HOGERE NIVEAUS

M ETACOGNITIEVE VAARDIGHEDEN

I N DE PRAKTIJK Samenbrengen van ontwikkelingsgelijken Door het samenwerken tijdens opdrachten. Hogere niveaus van leren Door het werken in projecten met een product aan het eind. Door kritisch en creatief denken te stimuleren. Metacognitieve vaardigheden Door plannen, doorzetten, zelf-evaluatie en feedback een integraal onderdeel te maken van de opdracht Door gericht les te geven over leren leren, bijvoorbeeld door middel van mindset.

H OE ZIET DAT ER DAN UIT ? Dat vertellen Floris, Tyara en Jens u

W AT WORDT ER GELEERD ? Geen kennis, maar vaardigheden Samenwerken Leiding nemen Gehoord worden Plannen Evalueren Luisteren Fouten maken Doelen stellen Doorzetten Zelfkennis Zelfreflectie

H OE WERKT DAT IN DE PRAKTIJK ? Dat vertellen Uske en Tirza u.

V OORBEELDEN EVALUATIE : “Ik vind dat niet fijn want ik kan er niet goed tegen als iemand iets anders vindt en als hij/zij dan zijn/haar zin krijgt. Of als iemand kritiek op mij heeft (fixed mindset!).” – Groep 8 “Ik wil graag leren niet te snel mijn eigen idee te moeten vertellen, misschien is het idee van een ander wel heel goed, en dan sla ik het meteen de baan af, en dat wil ik niet meer” – Groep 7 “We hebben zo veel geleerd dat ik het niet allemaal kon opschrijven!” – Groep 5 “Mijn sterke punten zijn creatief werken en meestal wel serieus werken maar soms ben ik niet zo serieus dan ga ik meestal een beetje spelen, daar ga ik nog aan werken. Ik wil graag leren beter verslagen leren schrijven. En leren om gehoord te worden.” – Groep 6

D E MOEILIJKHEDEN Waar lopen kinderen tegenaan? Ze falen in hun ogen nooit Inzet is niet nodig Vastzitten in denkpatronen Geen mogelijkheden tot creatief denken Niet doorzetten maar opgeven Onderpresteren

T YPEN VAN BEGAAFDHEID

M INDSET

I NTELLIGENTIETHEORIE VAN S TERNBERG

C REATIEF DENKEN

O PLOSSINGEN VAN DE PROJECTGROEP Neem een helikopter Klim over de muren heen Bouw een brug Ontwikkel superkrachten Loop eromheen

M OGELIJKHEDEN OP SCHOOL Verbreding Door het aanbieden van andere vakken. Verdieping Door het maken van plustaken en andere moeilijkere opdrachten. Verrijking Door het zelf maken van producten, het leren op een andere manier. Projectgroep Voor de kinderen die daar baat bij hebben. Versnellen Als de voorsprong heel groot wordt.

V ERSNELLEN, WEL OF NIET ? Een leerjaar overslaan Minder afstand in ontwikkeling Kleinere sociale afstand Alleen bij bewezen, grote voorsprong 88% van de kinderen na jaren nog positief Mogelijkheid tot groep 9

H OE VOELT VERSNELLEN ? Dat vertellen Tobias, Nienke en Tamara u.

W AT KUNT U THUIS DOEN ? Vragen, vragen, vragen Stimuleer ontwikkeling Stimuleer een growth mindset Leg veel uit, ook volwassen manieren van denken Vraag om suggesties Signaleer onderpresteren Stimuleer en beloon creativiteit Accepteer falen!

V RAGEN ?