VPH Les 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De betere duiker, de voorlichting
Advertisements

Basispresentatie MBO Raad / Btg GDW Schooljaar
De Wet BIG en taakherschikking
Raamovereenkomst Delegatie Voorbehouden Handelingen
Zelf je koers bepalen… Btg ESB&I 12 november 2008.
Bent u al klaar voor Taakherschikking?
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
TRAINING GEVEN ALGEMEEN Tafeltennistrainer 2
Presentatie MBO Raad Achterban V&V 22 april 2010
De nieuwe voorschrijvers
Voorlichting Kellebeek College
Proeve van Bekwaamheid
Opleiding verzorgende-IG Fasen indeling en BPV
De klinisch verloskundige Van nu en de nabije toekomst!
Hallo ik ben Henk Wassen Een ervaren Kwaliteit en Arbo-functionaris.
Uitgangssituatie: Probleemstelling
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Workshop “Beoordelen”
H.6 Overleggen en regelen
Uitgangssituatie: Probleemstelling Een advies aan de organisatie All Tech BV met betrekking tot de Nederlandse businessunit Materiaalkunde als Pilot betreffende.
Les 2 Sociale Hygiëne Jan-Willem Poelma.
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Afnemende en toenemende verantwoordelijkheid
Welkom op de voorlichtingsavond van klas 4 havo en 4 vwo. drs. A.A. van Koeveringe Examensecretaris.
Wettelijk kader Kwaliteitswet zorginstellingen
Honoursprogramma BML Februari Een verzameling activiteiten om je verder te ontwikkelen bovenop je bachelor-opleiding. In ieder geval ontwikkeling.
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
LEERJAAR 1 SAW.  Introductie bijeenkomst Periode W3S1AR en W3S1BR van 8 Februari t/m 22 April  Minimaal 250 uur werken  Begeleiding door een MWB docent.
Periode 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Leiding en begeleiding Par: 1.2:
Maatschappelijke Zorg (MZ)  Answergarden Maatschappelijke Zorg (MZ)  Niveau 4, opleidingsduur 3 jaar;  je begeleidt mensen om zo zelfstandig mogelijk.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Voorlichtingsavond voor ouders klas 2 dinsdag 31 maart 2015 Het PTA: Programma van Toetsing en Afsluiting.
Met PERSPECTIEF klaar voor de toekomst. nieuwe kwalificatiedossiers keuzedelen diverse onderwijsconcepten het werk van nu en van de toekomst Met PERSPECTIEF.
Managen analyseren 6 adviseren creëren organiseren begeleiden In kaart brengen Organisaties communicatieve r maken Iets doen ontstaan Mensen.
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Verbeteringen en personeel Par:
Operatieassistentie Les 2. Opdracht les 1 Mevrouw Smits maakt aan de balie een afspraak voor de sterilisatie van haar labrador retriever Noortje. Zij.
Wet BIG & Injecteren.
Je hebt iets te kiezen op het mbo!
Ruiterbewijs informatieavond.
Studieloopbaanbegeleiding
Wet BIG ?.
Voorstellen docent, namen, aan en afwezigheidscontrole
H.6 Overleggen en regelen
VTH1 (verpleegtechnisch handelen) VP16T
Ontwikkelingen gespecialiseerd verpleegkundigen (30 min)
Operatieassistentie Les 2.
Ouder en Kind Educatie (OKE)

Hoe te werken met de oefenopdrachten
INJECTEREN.
Profiel- en keuzedelen kiezen
Maatschappelijke Zorg 21 februari 2017
Werkveldbijeenkomst Z&W 19 Juni 2018
WET BIG/WgbO Voor opleiding TA 2016.
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Keuzedelen Opleiding doktersassistent
Casus Sondevoeding Onderdeel van klinsch Redeneren 2e jaars studenten Verpleegkunde Leerdoel zie volgende pagina Auteursrechten: 12 januari 2019.
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
Verpleegtechnische Handelingen
VTH3 (verpleegtechnisch handelen) "postoperatieve zorg" VP16
VPH Les 1.
INJECTEREN.
ADL Les 1.
VPH Les 1.
Welkom ouder(s)/verzorger(s)/leerlingen infoavond m. b. t
ADL Les 1.
D&P P1 Organiseren van een activiteit
Andere zorgverleners in de 1e lijn
Informatieavond voor ouders
Transcript van de presentatie:

VPH Les 1

Introductie Je bent student in de laatste fase van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg of de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Wanneer je aan het eind van dit schooljaar je diploma ontvangt, ben je gekwalificeerd als begeleider in de ouderen- en gehandicaptenzorg of persoonlijk begeleider voor diverse doelgroepen . Het volgen en behalen van het keuzedeel Verpleegtechnische handelen kwalificeert je nog breder voor een toekomstige baan in de zorg.  

Dit keuzedeel is geschreven voor twee leerperiodes en bestaat uit de volgende vier onderdelen: Theorielessen Het trainen van Verpleegtechnische vaardigheden Zelfstudie Het werken aan opdrachten.

, Je krijgt theorie en vaardigheidsonderwijs over de volgende thema’s: De wet BIG, hygiëne, medicatie, injecteren, verzorgen van wonden, EHBO, spijsvertering, voeding en sondevoeding, het verzamelen van monsters, zorg bij urineren, onderzoek en diagnostiek, regulatie van de lichaamstemperatuur, zorg voor de ademhaling.

Doel Je beheerst de basiskennis van bovengenoemde Verpleegtechnische handelingen. Je kunt de handelingen in simulatie uitvoeren.  

Toetsing: Aan het eind van elke periode een schriftelijke toets over de bestudeerde theorie. Aan het eind van elke periode voer je de geoefende verpleegtechnische handelingen uit in een simulatie. Het uitwerken van de behandelde thema’s m.b.v. de Rode Loper en de verwerkingsopdrachten uit de boeken.

Wet BIG Voorbehouden handelingen Dit zijn geneeskundige handelingen met een verhoogd risico, die alleen uitgevoerd mogen worden door daarvoor opgeleide personen, die bekwaam zijn   Risicovolle handeling Dit zijn geneeskundige en verzorgende handelingen met een risico op ongelukken. Heelkundige handelingen Verloskundige handelingen Endoscopieën Katheterisaties Injecties Puncties Narcose toepassen Radioactieve stoffen gebruiken Defibrilleren Steenvergruizing Stroomstoot toedienen Zuurstof toedienen Sondevoeding toedienen Bloeddruk opmeten Medicatie toedienen Wondverzorging Stomaverzorging

Bevoegd en Bekwaam Bevoegd ben je als je opgeleid bent om een voorbehouden of risicovolle handeling uit te voeren, mits je bekwaam bent. Dwz. dat je de handeling regelmatig uitvoert, op de hoogte bent van de protocollen. Bekwaam ben je als in staat bent de handeling adequaat en volgens protocol kunt uitvoeren.

Bevoegd onder voorbehoud; Bv Bevoegd onder voorbehoud; Bv. autorisaties binnen instellingen voor bepaalde handelingen die binnen je werkzetting voorkomen. Je mag alleen een handeling uitvoeren als je zeker bent van je bekwaamheid.MZ4: De opdracht tot uitvoering moet door een zelfstandig beroepsbeoefenaar gegeven zijn. Dat kan volgens een standaardprocedure of in een individueel geval. De PB-er acht zichzelf bekwaam om de handeling uit te voeren. De PB-er controleert de aanwijzing van de beroepsbeoefenaar en volgt deze op.

Hygiëne Werk schoon en veilig Voorkom besmetting Zog dat je jezelf beschermt WIP methode voor handen wassen.

Methodisch werken Werk veilig, efficiënt en met oog voor de cliënt. Onderscheid: voor de handeling, tijdens de handeling en na de handeling. Schema doornemen