De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1."— Transcript van de presentatie:

1 Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1

2 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Inhoud Les 2 Werkbon 1

3 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Start en eind tag PHP

4 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Waar kan je PHP gebruiken binnen HTML

5 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Je kan op verschillende plekken Php gaan zetten als je dit wil

6 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Nu als eerst de befaamde “Hello World” krijgen op je beeldscherm met php Met als resultaat in de browser:

7 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Naast print heb je in php ook echo. Dit doet hetzelfde als print. We gebruiken de dubbele quotes om een string te maken. Een String is een stukje tekst. Verder sluiten we elke regel af met een punt-komma.

8 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Je kan in plaats van dubbele quotes ook enkele quotes gebruiken. Hier zit wel een verschil tussen, en dit laten we zien zodra we beginnen met variabelen.

9 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Binnen de string kan ook html geplaatst worden. Bijvoorbeeld om een hier te plaatsen.

10 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Let op dat je geen html zet als je met php bezig bent, en niet in een string zit, zal je een error krijgen.

11 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Commentaar in php kan je zetten met: Voor een enkele regel : // Voor meerdere regels: /* */

12 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Nog een aantal dingen die je misschien opvallen: Je hebt in php soms te maken met een openingstag en sluitingstag Het maakt niet uit dat code over meerdere regels uitgespreid word Je gebruikt in php ook tabs om het leesbaarder te maken Je sluit elke regel af met een “ ; “

13 Codetuts Academy Php Fundamentals 1 : Les 2 Een variabel in php moet je zien als een bewaarvakje. Je kan er iets in opslaan, en er ook weer uithalen. Een variabel begint in php met een $ Als je een variabel aanmaakt, heet het ook wel dat je een variabel declareerd.


Download ppt "Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1."

Verwante presentaties


Ads door Google