De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Formatieve assessment in het rekenonderwijs Marian van den Berg, 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Formatieve assessment in het rekenonderwijs Marian van den Berg, 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Formatieve assessment in het rekenonderwijs Marian van den Berg, 2011

2 Doel Opbrengstgericht werken: -Cito-toetsen analyseren op rekendomeinen; -Overzicht creëren op welke domeinen leerlingen uitvallen; -Resultaten koppelen aan lesstof methode.

3 Analyse-bestand Wanneer u start, zult u een of twee waarschuwingen krijgen. Bij beide klikt u op ‘Enable’ of ‘Toestaan’.

4 Analyse-bestand Startpagina met uitleg. U klikt op ‘Naar invoer’ om leerlingresultaten in te voeren.

5 Analyse-bestand U vult de namen van de leerlingen in. Vervolgens hoeft u alleen de enen in een nul te veranderen bij een fout antwoord. Door op de knop ‘Naar resultaat’ te klikken krijgt u een overzicht van de scores.

6 Analyse-bestand U krijgt een overzicht waarin te zien is op welke domeinen elke leerling uitvalt (kleurt rood). Door op de knop ‘Maak planning’ te klikken worden de leerlingen in een planning geplaatst.

7 Analyse-bestand Het bestand maakt groepjes voor preteaching. Deze groepjes wisselen van samenstelling. Het bestand geeft eveneens aan welke stof gebruikt kan worden.

8 Preteaching -Voorafgaand aan de lesweek; -Instructie bieden over lesdoel aan kleine groepjes > met gebruik van concreet materiaal of een rekenmodel; -Indien een leerling bij meerdere doelen staat genoteerd of er zijn veel groepjes, dan kiest de leerkracht aan welk doel hij/zij aandacht wil besteden.


Download ppt "Formatieve assessment in het rekenonderwijs Marian van den Berg, 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google