De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klokkenspel Overeenkomst piano Melodie uitzoeken en instuderen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klokkenspel Overeenkomst piano Melodie uitzoeken en instuderen"— Transcript van de presentatie:

1 Klokkenspel Overeenkomst piano Melodie uitzoeken en instuderen
Zelf een melodie componeren Improviseren

2 Overeenkomst klokkenspel en piano

3 Nummer uitzoeken en instuderen
Als je zoekt op Youtube naar Tutorials voor klokkenspel, zoek dan naar tutorials voor piano! De rechter hand van de piano speelt meestal de melodie. Die kan je op het klokkenspel dan naspelen. Rechts zie je hoe je kan zoeken bij Youtube. titel nummer + piano Je krijgt dan allemaal tutorials waarbij jij de voor jouw beste kan uitzoeken. Als je eenmaal een nummer hebt gevonden, schrijf dan de letters op die horen bij de melodie.

4 Componeren 1 Elke melodie verschillende toonhoogtes. Zoek een begintoon uit en schrijf die op. Zoek daarna een toon uit die er goed achteraan zou kunnen komen. Rijg zo meerdere letters aaneen tot je de melodie voor jouw gevoel af is. Het ritme kan je als volgt noteren: na een lange toon laat je een stukje wit open. Korte tonen schrijf je vlak achter elkaar. Zie ook de volgende dia

5 Componeren 2 Een componist is vrijwel nooit tevreden met de eerste versie. Aarzel niet om iets te veranderen.

6 Componeren 3 Maak bij het noteren van jouw muziek onderscheid tussen hoge en lage tonen door verschillende lettertypes te gebruiken.

7 Componeren 4 Je kan jouw muziekstuk ook noteren met noten. Oefen eerst met Earz. Inloggen Klas+voornaam b.v. b1cjan Wachtwoord vergeten, even aan de docent vragen.

8 Componeren 5 Rechts een afbeelding met het verband tussen de toetsen van een klokkenspel en de noten op een notenbalk. De onderste rij komt overeen met de witte toetsen van een piano. De bovenste rij met de zwarte toetsen.

9 Componeren 6 Als oefening speel je mee met de metronoom. Probeer één stukje in twee verschillende tempo's te spelen. Noteer het tempo waarin jij jouw stukje wilt spelen.

10 Improviseren 1 Als je gaat improviseren, probeer dan mee te spelen met iets of iemand zodat je leert in de maat te spelen. Improviseren lijkt het makkelijkste wat er is. Voordat je goed kan improviseren moet je eerst verschillende technieken uitproberen en die dan naar eigen inzicht combineren. Succes!

11 Improviseren 2 Oefening: Wissel 1) en 2) af tijdens het improviseren.
1) de beat: elke tel spelen - klap - kwart noot - noot van één tel 2) twee tonen per beat: twee keer per tel spelen - twee keer op je borst slaan - twee achtste noten - twee noten 


Download ppt "Klokkenspel Overeenkomst piano Melodie uitzoeken en instuderen"

Verwante presentaties


Ads door Google