De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond sectorkeuze Emma Gribling & Sabine Verheugd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond sectorkeuze Emma Gribling & Sabine Verheugd."— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond sectorkeuze Emma Gribling & Sabine Verheugd

2 Keuzes maken Hoeveel mensen beoefenen het beroep wat zij op hun 15 de hebben bedacht? Hoeveel mensen hebben het beroep waarvoor zij gestudeerd hebben? Uitleg onderzoek puberbrein vs keuze. Eigen proces.

3 LOB-programma jaar 2 en 3 Wat is LOB? LOB-activiteiten jaar 2. LOB-activiteiten jaar 3.

4 Keuzeformulier voor Mavo

5 Keuzeformulier -De leerling bespreekt dit formulier met ouders en mentor. -De keuze van de leerling wordt meegenomen in de verslagvergadering. -Komt de leerling er niet uit volgt de stap naar de decaan (Sabine Verheugd). -Het keuzeformulier is eerst voorlopig. -08 april (deadline) wordt een definitieve keuze gemaakt.

6 Van Mavo naar Havo -Voor de havo doorstroom moet er een 7 de vak worden gekozen. -Om toegelaten te worden tot de havo moet de leerling gemiddeld een 6,8 op de eindlijst (diploma) staan. -De leerling moet in een havo profiel passen. -Voor bepaalde vakken (oa wiskunde) moet de leerling een overgangsmodule voldoende afronden voor de zomervakantie. -Advies vanuit diplomavergadering.

7 Toelichting vakken -Elke docent legt uit wat zijn of haar vak inhoudt in de bovenbouw. -Elk docent adviseert de leerling of het verstandig is om zijn/haar vak te kiezen. -Elke docent zorgt voor een afrondingsquint voor leerlingen die hun vak niet kiezen. -Alles moet wel worden gemaakt ook al kies je het vak niet. Het is je basis.

8 Vragen?


Download ppt "Informatieavond sectorkeuze Emma Gribling & Sabine Verheugd."

Verwante presentaties


Ads door Google