De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

gelijkheid van vorm en grootte precies dezelfde vorm en grootte

Verwante presentaties


Presentatie over: "gelijkheid van vorm en grootte precies dezelfde vorm en grootte"— Transcript van de presentatie:

1 gelijkheid van vorm en grootte precies dezelfde vorm en grootte
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ Meetkunde 5L week 7: ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ gelijkheid van vorm en grootte precies dezelfde vorm en grootte bedekken elkaar volledig als je ze op elkaar legt alle zijden zijn even lang

2 Alle vlakke figuren die gelijk zijn van vorm én grootte zijn GELIJK
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ Alle vlakke figuren die gelijk zijn van vorm én grootte zijn GELIJK Ook alle figuren waarvan alle zijden in dezelfde verhouding vergroot of verkleind zijn noemen we gelijkvormige figuren. Alle vierkanten zijn gelijkvormig. Alle cirkels zijn gelijkvormig. Alle gelijkzijdige driehoeken zijn gelijkvormig. ...

3 Alle vierkanten zijn gelijkvormig.
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ Alle vierkanten zijn gelijkvormig.

4 Alle gelijkzijdige driehoeken zijn gelijkvormig.
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ Alle gelijkzijdige driehoeken zijn gelijkvormig.

5 Alle cirkels zijn gelijkvormig.
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ Alle cirkels zijn gelijkvormig.

6 Kijk goed naar het kopieerblad (211)
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ Sommige rechthoeken, ruiten, parallellogrammen en trapeziums zijn niet gelijkvormig. Kijk goed naar het kopieerblad (211) Figuur 1, 7 en 13 zijn gelijkvormig. Van al deze rechthoeken is de lengte dubbel zo lang als de breedte. De vierkanten 4, 6, 15 en 16 zijn gelijkvormig. De cirkels 5, 8 en 10 zijn gelijkvormig. De (gelijkzijdige) driehoeken 2, 9, 11 en 17 zijn gelijkvormig. Voor de vlakke figuren 3, 12 en 14 zijn er geen gelijkvormige figuren.

7 Figuren vervormen (ze zijn niet meer gelijkvormig)
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ Figuren vervormen (ze zijn niet meer gelijkvormig)

8 5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’
Figuren vervormen

9 5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’
Figuren vervormen

10 De foto’s van het konijn en de wasbeer zijn gelijkvormig.
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ 1. Kijk en bespreek De foto’s van het konijn en de wasbeer zijn gelijkvormig. De foto’s van de honden en de kat zijn gelijkvormig. De foto’s van de dolfijn en het schaap zijn gelijkvormig.

11 2. Teken de figuren over: gelijk van vorm en grootte.
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ 2. Teken de figuren over: gelijk van vorm en grootte.

12 3. Teken gelijkvormige figuren die groter zijn.
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ 3. Teken gelijkvormige figuren die groter zijn.

13 4. Teken gelijkvormige figuren die kleiner zijn.
5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’ 4. Teken gelijkvormige figuren die kleiner zijn.

14 5L week : ‘Meetkundige relaties: gelijkheid van vorm en grootte - gelijkvormigheid’
5. Teken de figuur over op de andere roosters. Gebruik telkens evenveel ruitjes.Kruis ze aan. gelijk van vorm én van grootte gelijkvormig niet gelijkvormig gelijk van vorm én van grootte gelijkvormig niet gelijkvormig gelijk van vorm én van grootte gelijkvormig niet gelijkvormig


Download ppt "gelijkheid van vorm en grootte precies dezelfde vorm en grootte"

Verwante presentaties


Ads door Google