De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Affiene meetkunde. behouden: evenwijdigheid lengteverhoudingen in een richting oppervlakte- verhoudingen vierhoek is een parallellogram midden van een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Affiene meetkunde. behouden: evenwijdigheid lengteverhoudingen in een richting oppervlakte- verhoudingen vierhoek is een parallellogram midden van een."— Transcript van de presentatie:

1 Affiene meetkunde

2 behouden: evenwijdigheid lengteverhoudingen in een richting oppervlakte- verhoudingen vierhoek is een parallellogram midden van een lijnstuk affien zijn alle driehoeken dezelfde verloren: gelijke hoeken lengtes en hoeken vierhoek is een vierkant, rechthoek, ruit, vlieger

3

4

5

6 Vraag: Onder welke voorwaarde heeft een vierhoek een deelpunt? Definitie: Een punt P is deelpunt van een veelhoek als voor alle zijden AB de oppervlakte van ABP gelijk is.

7 2. Zoek punten P zodat opp(ABP)=opp(BCP)

8

9

10

11

12 Het midden van éne diagonaal ligt op de andere diagonaal.

13 Stelling van Léon Anne: In een vierhoek die geen parallellogram is vormen de semi-deelpunten een lijn door de middens der diagonalen.

14


Download ppt "Affiene meetkunde. behouden: evenwijdigheid lengteverhoudingen in een richting oppervlakte- verhoudingen vierhoek is een parallellogram midden van een."

Verwante presentaties


Ads door Google