De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?"— Transcript van de presentatie:

1 Thema 1

2

3

4 Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?

5 Hoe ziet het huis van God eruit? Woont hij in de kerk? Of is God een zwerver die ronddoolt in de hoofden van de mensen?

6

7 God heeft vele namen en gezichten. Maar niemand kent zijn ware gezicht.

8

9 Als woorden, gebeden, werkelijk uit het hart komen, stijgen ze hoger en hoger tot Gods troon van luisteren. Als woorden slechts mechanisch worden gezegd en niet uit het hart komen, zijn ze te zwaar om op te stijgen en blijven ze liggen. - Chassidische wijsheid

10 ‘Als je God om water vraagt, zou hij je levend water geven’ ‘Besteed minder tijd aan het zoeken naar water en verwerf jezelf dorst! Dan zal er overvloedig water stromen van boven en van beneden.

11 Allah is de mens nabijer dan zijn eigen halsslagader. Niemand tussen jou en God O, vriend! Niemand is jouw sluier, behalve jezelf. Brahman doordringt het hele universum, alles, met Zijn handen, voeten, ogen, hoofd, mond en oren. Je kunt niet zeggen: ‘Kijk, hier is het’ of ‘Daar is het’. Het Koninkrijk van God is midden onder u.

12 ‘Jij bent het niets dat je aantreft in het hart van een zaadje.’ Ik keek naar je uit over de ganse aarde. Ik zocht je in de hemel, mijn liefste, En eindelijk heb ik je gevonden als een parel verborgen in de schelp van mijn hart.


Download ppt "Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?"

Verwante presentaties


Ads door Google