De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)

Verwante presentaties


Presentatie over: "God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)"— Transcript van de presentatie:

1 God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)

2 God gaat door.. God wandelde in de hof en Adam en Eva hoorden de stem van de Here God. “Adam: waar ben je?” (Gen. 3:8,9)

3 Abraham De Heer zei tegen Abraham: trek weg uit je land, verlaat je familie … en ga naar het land dat Ik je zal wijzen. Ik zal je tot een groot volk maken, Ik zal je zegenen en je aanzien geven. …In jou zullen alle geslachten van de aarde gezegend worden (Gen. 12: 1-3)

4 Uit Egypte naar het beloofde land

5 Israël aanbidt afgod

6 Genesis 33: 1-3 De HEER zei tegen Mozes: ‘Vertrek van hier, met het volk dat je uit Egypte hebt weggeleid, en ga naar het land waarvan Ik Abraham, Isaak en Jakob onder ede heb beloofd dat Ik het aan hun nakomelingen zou geven, een land dat overvloeit van melk en honing. Ik zal een engel voor je uit sturen …. maar Ik trek niet met jullie mee, want jullie zijn een onhandelbaar volk en Ik zou jullie daarom onderweg kunnen doden.’

7 Buiten het kamp (Ex. 33:7-11)

8 De tabernakel God wil wonen bij de mensen En de heerlijkheid van de Here vervulde de tabernakel (Ex. 40: 34, 35)

9 De tempel..en een wolk vulde het huis van de Here. En de priesters konden vanwege die wolk niet blijven staan om te dienen, want de heerlijkheid vd Here had het huis vervuld (2 Kron. 5: 13, 14)

10 Geen plaats

11 Johannes 1: 1-4 In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Dit was in het begin bij God. Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is. In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen

12 Johannes 1: 14 En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid.

13 Johannes 1: 41-43 40 Hij zei tegen hen: Kom en zie! Zij kwamen en zagen waar Hij woonde en bleven die dag bij Hem. En het was ongeveer het tiende uur. 41 Andreas, de broer van Simon Petrus, was een van de twee die het van Johannes gehoord hadden en Hem gevolgd waren. 42 Deze vond als eerste zijn eigen broer Simon en zei tegen hem: Wij hebben de Messias gevonden, wat vertaald wordt als de Christus. 43 En hij leidde hem tot Jezus….


Download ppt "God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)"

Verwante presentaties


Ads door Google