De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Biomimicry Van: Mas Omar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Biomimicry Van: Mas Omar."— Transcript van de presentatie:

1 Biomimicry Van: Mas Omar

2 Waar wordt Biomimicry voor gebruikt
Inleiding Wat is Biomimicry? Waar wordt Biomimicry voor gebruikt Voorbeelden deel 1 Voorbeelden deel 2 Ons project

3 Wat is Biomimicry? Biomimicry is wetenschap in de beste natuurlijke oplossingen. De natuur heeft al heel veel oplossingen waar wij nog over nadenken. Zo zijn antibacteriële stoffen afgeleid van roodzeewier en plakband is geïnspireerd door gekko’s. Zo zie je, dat de natuur nog heel wat geniale oplossingen te bieden heeft.

4 Waar wordt Biomimicry voor gebruikt
Biomimicry is nog niet heel lang in gebruik. Het is een nieuw soort wetenschap, daarom zijn er nog niet veel dingen waar het voor wordt gebruikt. Maar er zijn al wel een paar voorbeelden. Zoals: plakband (gekko’s), antibacteriële oppervlakte (rood zeewier) en energie-efficiëntie gebouwen (termietheuvels).

5 Voorbeelden deel 1 Voor de snelste trein ter wereld is een biomimicry oplossing gebruikt. In het begin was de trein te luidruchtig tijdens het rijden en de tests. De ijsvogel heeft de onderzoekers geholpen om dit te verbeteren. Ze keken hoe deze kon vliegen en duiken zonder geluid te maken. Wat bleek was dat het kwam door de puntige snavel, daarmee kan de ijsvogel zonder geluid vliegen. Dat hebben ze nagemaakt en nu hoor je de trein niet meer langs komen.

6 Voorbeelden deel 2 Dit is de ‘Mist Vanger’.
De Mistvanger is super handig, omdat hij mist vangt en die mist wordt water en dat kan je drinken, super handig dus. Dit hebben ze van kevers. Het schild op hun rug zuigt mist uit de lucht en al de vieze deeltjes blijven hangen.

7 Ons project

8 Ons project We hebben gegoogled op de woorden: biomimicry, voorbeeld en warmte. We kregen een artikel over ijsberen en over hoe zij kunnen leven in de kou. Het antwoord is dat ijsberen zich isoleren door onder anderen een zwarte huid. Daardoor blijven ze van binnen lekker warm. Maar een ijsbeer heeft ook witte haren die zorgen ervoor dat het zonlicht wordt geleid naar de zwarte huid. Zo kwamen we op het idee dat je een huis ook op die manier zou kunnen isoleren.


Download ppt "Biomimicry Van: Mas Omar."

Verwante presentaties


Ads door Google