De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Begrippen omtrent vorm. Beeldvlak Alles binnen een afgetekend kader…Of alles binnen de randen van het tekenvel, doek, o.i.d.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Begrippen omtrent vorm. Beeldvlak Alles binnen een afgetekend kader…Of alles binnen de randen van het tekenvel, doek, o.i.d."— Transcript van de presentatie:

1 Begrippen omtrent vorm

2 Beeldvlak Alles binnen een afgetekend kader…Of alles binnen de randen van het tekenvel, doek, o.i.d.

3 Contour OmtreklijnSilhouet

4 Dynamisch Dynamiek wordt gesuggereerd door schuine richtingen Statisch schilderij door accent op horizontale en verticale richtingen.

5 Kader Zie beeldvlak… Maar ook…En ook…

6 Patroon Naaipatroon (werktekening) Twee voorbeelden van patronen Bij de onderste is er sprake van een verloop van blauw naar rood. Bij de bovenste is er geen aanwijsbaar begin en eind en spreek je van een rapport.

7 Plastiek Ruimtelijke vormgeving. Het is vanaf alle kanten te beschouwen. Dit reliëf is een voorbeeld van een niet-plastisch beeld. Het is vrij plat en gemaakt om alleen van de voorzijde te bekijken.

8 Restvorm In dit schilderij van Matisse zijn de restvormen (blauw en groen) vrijwel gelijkwaardig aan de eigenlijke vormen (de dansers).

9 Silhouet

10 Statisch Dynamiek wordt o.a. gesuggereerd door schuine richtingenStatisch schilderij door accent op horizontale, verticale richtingen en symmetrie.

11 Vlak Een tweedimensionale vorm, zowel gebruikt als zelfstandig en als bijvoeglijknaamwoord. Zie boek.

12 Vorm OrganischGeometrischHoekigRond Open Gesloten Onregelmatig Regelmatig

13 Vormcontrast


Download ppt "Begrippen omtrent vorm. Beeldvlak Alles binnen een afgetekend kader…Of alles binnen de randen van het tekenvel, doek, o.i.d."

Verwante presentaties


Ads door Google