De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop Meten – 1 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel1: oppervlakte en inhoud.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop Meten – 1 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel1: oppervlakte en inhoud."— Transcript van de presentatie:

1 Workshop Meten – 1 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel1: oppervlakte en inhoud

2 Waaruit bestaat het onderdeel Meten? Op de 10voordeleraar site kun je lezen dat dit de onderwerpen zijn: metriek stelsel, eenheden, voorvoegsels omtrek, oppervlakte en inhoudsberekeningen gebruik van afstand, oppervlakte, inhoud in praktische situaties en realistische contexten gebruik van overige grootheden in praktische situaties en realistische contexten overige grootheden, zoals tijd, snelheid, gewicht, temperatuur verhoudingen, schaal (dit principe komt in de workshop verhoudingen aan bod) beoordelen oplossingen leerlingen gebruik van modellen en begrippen

3 Deel 1: oppervlakte en inhoud In deel 1 van de workshop gaat het over het berekenen van lengten, oppervlakten en inhouden van rechthoekige en cirkelvormige figuren. Het metrieke stelsel hoort daar ook bij. Deel 2 gaat vooral over samengestelde grootheden.

4 Theorieën en strategieën Oppervlakte berekenen van een driehoek (rechthoek eromheen tekenen, driehoeken eraf halen) (deel van een) cirkel (oppervlakte cirkel is π r 2 ) kegelmantel Inhoud berekenen van een balkvormig figuur (l x b x h) Prisma (oppervlakte grondvlak x hoogte) Lengte berekenen van een zijde van een driehoek (Pythagoras) (deel van een) omtrek van een cirkel (omtrek cirkel is 2 π r)

5 Specifieke vragen? Als je een specifieke vraag hebt over een soort opgave (die niet in deel 2 aan bod komt), dan is nu je kans om die vraag te stellen… De rest kan alvast aan de slag met de opgaven (zie volgende sheet)

6 Aan de slag! Ga zelfstandig aan de slag met de opgaven Je moet immers op de toets ook zelfstandig werken. Tips Maak altijd een schets van de opgave Schrijf zo goed mogelijk je denkstappen op Als er wortels of cirkels in een opgave voorkomen, mag je een rekenmachine gebruiken Als je tijd over hebt, verwoord dan jouw oplossing aan een medestudent die ook al klaar is, maar een andere oplossing (of zelfs antwoord) heeft.


Download ppt "Workshop Meten – 1 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel1: oppervlakte en inhoud."

Verwante presentaties


Ads door Google