De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oppervlaktes K v Dorssen. Oppervlakte De oppervlakte drukt uit hoe groot een vlakte is De omtrek drukt uit hoeveel het is om ergens omheen te lopen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oppervlaktes K v Dorssen. Oppervlakte De oppervlakte drukt uit hoe groot een vlakte is De omtrek drukt uit hoeveel het is om ergens omheen te lopen."— Transcript van de presentatie:

1 Oppervlaktes K v Dorssen

2 Oppervlakte De oppervlakte drukt uit hoe groot een vlakte is De omtrek drukt uit hoeveel het is om ergens omheen te lopen.

3 Oppervlakte van een rechthoek Hieronder staat een rechthoek van 4 cm bij 8 cm De oppervlakte is dan: Opp = lengte x breedte Opp = 8 x 4 = 32 cm 2

4 Driehoeken De rechthoek hieronder heeft een oppervlakte van 32 cm 2 Nu staan er twee driehoeken getekend in de rechthoek. Hoe bereken je hier – van de oppervlakte?

5 Driehoeken Een driehoek heeft een zijde (lengte) en een bijbehorende hoogte(breedte). Opp driehoek = ½ ·zijde · bijbehorende hoogte Zijde Hoogte

6 Driehoeken Zijde Hoogte

7 Driehoeken

8 8 e uur Leertuin Oefeningen maken op de computer over driehoeken: Via www.kvdorssen.nl  links  Oefening H2B driehoekenwww.kvdorssen.nl Keuze 39 t/m 42 maken of op de computer oefenen met soort gelijke opdrachten


Download ppt "Oppervlaktes K v Dorssen. Oppervlakte De oppervlakte drukt uit hoe groot een vlakte is De omtrek drukt uit hoeveel het is om ergens omheen te lopen."

Verwante presentaties


Ads door Google