De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veerkracht Meer dan zelfredzaamheid Marcel Matthijsse Msc Strategisch Beleidsadviseur Veiligheidsregio Zeeland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veerkracht Meer dan zelfredzaamheid Marcel Matthijsse Msc Strategisch Beleidsadviseur Veiligheidsregio Zeeland."— Transcript van de presentatie:

1 Veerkracht Meer dan zelfredzaamheid Marcel Matthijsse Msc Strategisch Beleidsadviseur Veiligheidsregio Zeeland

2 Kijk uit op Westerschelde

3 FLOODAWARE

4

5 Veerkacht: een definitie De mogelijkheden van een samenleving om hun manier van leven te herstellen als dit is verstoord door een ongewenste gebeurtenis die: levensbedreigend is en/of het dagelijks leven en/of de levenstandaard bedreigt.

6 Innovatie voor veerkracht In denken In doen

7 Weg met risicocommunicatie! Maar gaan voor informatie over gevaren – Kennis over de gevolgen – Kennis van handelingsperspectieven Vooraf Tijdens Na – Gevaar is niet alleen de eigen regio!

8 Informatie over gevaar delen “Herkenbare” educatie voor de volwassenen van de toekomst Communicatie voor de volwassenen van NU Op zoek naar ‘hefbomen’ die tegenwicht in de samenleving kunnen genereren

9 Informatie over gevaar delen Alle beschikbare communicatiemiddelen – Afgestemd op de doelgroep Niet verplichtend maar faciliterend Attractief (marketing!) Mobiliseer alle (semi)professionals als ambassadeurs voor de boodschap – Vrijwilligers van Rode Kruis, Reddingsbrigade, BHV’ers, Politie, Brandweer, Ambulancediensten, personeel in de gezondheidszorg etc.

10 Frontpage website Zeeland Veilig

11 BANG Campagne

12 Dank voor uw aandacht De links: – – – – – rzoek.aspx rzoek.aspx – westerschelde.htm#.VQKbItJwud4 westerschelde.htm#.VQKbItJwud4 Voor meer informatie: of bel


Download ppt "Veerkracht Meer dan zelfredzaamheid Marcel Matthijsse Msc Strategisch Beleidsadviseur Veiligheidsregio Zeeland."

Verwante presentaties


Ads door Google