De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

« Netwerkenexpertise ». NETWERPENEXPERTISE  MADE is gestart in 1991 in TOULON, in het zuiden van Frankrijk, en is gespecialiseerd in het ontwerp, de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "« Netwerkenexpertise ». NETWERPENEXPERTISE  MADE is gestart in 1991 in TOULON, in het zuiden van Frankrijk, en is gespecialiseerd in het ontwerp, de."— Transcript van de presentatie:

1 « Netwerkenexpertise »

2 NETWERPENEXPERTISE  MADE is gestart in 1991 in TOULON, in het zuiden van Frankrijk, en is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de commercialisering van technische en innovatieve oplossingen op het gebied van professionele elektronika.  Met een ontwerpbureau van 15 ingenieurs is meer dan 20% van de omzet gewijd aan onderzoek en ontwikkeling waardoor het bedrijf apparatuur kan leveren van spitstechnologie.  In de jaren 2000, zijn er een aantal dodelijke ongevallen met hoogspanningskabels opgetreden in Frankrijk. Een consortium van grote vertegenwoordigingsgroepen (sectorfederaties), met inbegrip van EOF, SNPB en CRAM (gezondheid en veiligheid) besloten samen met MADE een detector voor hoogspanningsleidingen te ontwikkelen: Sky Radio

3

4 TOEPASSING OP LADDERWAGENS EN HOOGTEWERKERS VOOR DE BRANDWEER

5 Detectie van hoogspanningskabels type A (>20kV) en type B (>50kV) gebasseerd op de het elektrisch veld dat wordt uitgezonden als gevolg van een spanning. Bijzonderheid van het elektrische veld: Constant, ongeacht de belasting op de hoogspanningskabel, Quasi onafhankelijk aan de weersomstandigheden, Zichtbaar in het vrije veld. WERKINGSPRINCIPE

6 DETECTIEPRINCIPE

7 Twee systemen  Detect-Line doet een volumetrische detectie van 30 à 50m rond hoogspanningsleidingen en genereert een alarm bij een aanwezigheid van een elektrisch veld.  Sky Nacelle doet een detectie in de onmiddelijke nabijheid van hoogspanningskabels (ca. 5 à 10m) en genereert een alarm bij het naderen van de hoogspanningskabel met de gondel of de ladder vanaf een spanning van 10-15kV. Oorsprongelijk ontwikkeld voor betonpompen, heeft het gamma zich uitgebreidt naar andere domeinen voor hoogspanningsdetectie: Laadkranen Landbouwmachines Gondels/hoogtewerkers Ladderwagens

8 Waarom gebruiken?  De hoogspanningsdetectoren zijn preventieve maatregelen gericht op het behoud van MENSEN en GOEDEREN tegen elektrische gevaren.  Onze systemen worden aangeboden als orginele uitrusting van de meeste fabrikanten als operationele hulp. Brandweerwagens: ROSENBAUER, GIMAEX, CAMIVA BRONTO, COMILEV, HILTON …. Betonpompen: MECBO, ROTATHEAM …. Hoogtewerkers: TIME, INDUSTRIAL ACCESS ….

9 Werkingsvoorbeelden Brandweerwagen Betonpomp

10 Werkingsvoorbeelden Landbouwvoertuig Hoogtewerker

11 DETECT LINE : Volumetrische detectie  Twee sensoren geplaatst aan weerszijde van het voertuig.  Bij het inschakelen van het systeem zullen deze sensoren de aanwezigheid van een elektrisch veld detecteren (vanaf 15kV) over een afstand van 40 meter rond het voertuig.  Bij aanwezigheid van een hoogspanningskabel, geeft het systeem een alarm aan de operator, die op basis daarvan zijn handelingen kan aanpassen.  De afstand is configureerbaar. Twee alarmniveau’s zijn beschikbaar: waakzaamheid en gevaar.

12 DETECT LINE Sensor: Detecteert de hoogspanningskabel op een afstand van ca. 40 meter. Volumetrische detectie mbv 2 sensoren Centrale in de cabine: Beheert het alarm (Waakzaamheid, Gevaar)

13 DETECT LINE

14 SKY GONDEL : Detectie in de onmiddelijke nabijheid  Verschillende sensoren, op strategische punten rond de gondel geplaatst, controleren continu het elektrisch veld en communiceren in real time met de CPU die in de mand geplaatst is.  Na detectie van een elektrisch veld waarschuwt een visueel en akoestisch alarm de operator op de aanwezigheid van een hoog- spanningleiding binnen een straal van zes tot tien meter  Het systeem registreert alle acties van de operator.

15 SKY GONDEL

16

17 Sensoren: detecteren de hoogspanningskabels in de onmiddellijke nabijheid van de gondel. Centrale eenheid : beheert de goede werking van het systeem, geleverd in een beschermkastje.

18 WERKING  De operatoren kunnen de parameters niet wijzigen, maar ze kunnen op een alarm reageren en overstappen naar « report modus », dat hen toelaat te blijven werken, met herhaalde waarschuwingen met de regelmaat van de klok.  Er zijn twee niveaus van alarm beschikbaar, waakzaamheid en gevaar.  De beheerder van het wagenpark kan verschillende configuraties kiezen, met verschillende niveaus van akoestisch en visueel alarm, van een eenvoudige buzzer, tot de totale blokkering van de beweging van de arm (met uitzondering van urgentievoertuigen).

19 Wie gebruikt het?  Meer dan 2300 systemen zijn in gebruik over de 5 continenten,  De grootste gebruikers zijn bedrijven die beton oppompen, deze sector kent het grootste aantal ongevallen. Holcim, Cemex, Lafarge, Unibéton, Italcementi, zijn de bekendste gebruikers.  Het gamma DETECT LNE / SKY wordt vooral gebruikt in Frankrijk, Nederland, België, Italië, Roemenië, Zwitserland, Duitsland, Verenigde Arabische Emiraten, Turkije...

20 Wie gebruikt het?  Alle leden van het « syndicat national de pompage de béton Français (SNPB) » hebben hun pompen uitgerust, zonder dat hiervoor een wettelijke verplichting bestond. Dit vertegenwoordigt meer dan 1000 betonpompen.  « Inter Service Pompe », marktleider in Frankrijk met meer dan 500 pompen, heeft geen enkel ongeluk of voorval meegemaakt met de Sky Radio.  Sinds 2011, rust MADE tevens de « Services Départementaux d’incendie et de secours Français ( SDIS ) » uit.

21 ENKELE REFERENTIES

22 Het vertrouwen van de fabrikanten  De betrouwbaarheid van onze systemen is erkend: ROSENBAUER, Duitsland GIMAEX, Frankrijk

23 Service ter plaatse  Alle installaties en onderhoudswerken kunnen uitgevoerd worden: rechtstreeks door MADE, of door één van onze plaatselijke installatie- partners, die een kwalitatieve service waarborgen en waarvan de technici vooraf opgeleid zijn door MADE.

24 VRAGEN Voor alle bijkomende vragen, aarzel niet onze plaatselijke technische raadgever te contacteren: EMMER SERVICE INFO@EMMER.BE Tél : +32 87 59 06 80 WWW.EMMER.BE MADE SA contact@made-sa.com Tél : +33 494 083 198 WWW.MADE-SA.COM


Download ppt "« Netwerkenexpertise ». NETWERPENEXPERTISE  MADE is gestart in 1991 in TOULON, in het zuiden van Frankrijk, en is gespecialiseerd in het ontwerp, de."

Verwante presentaties


Ads door Google