De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Domotica Toepassing in woningen Johanniterveld. Nieuwe woning met een 50 jaar oude elektrische installatie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Domotica Toepassing in woningen Johanniterveld. Nieuwe woning met een 50 jaar oude elektrische installatie?"— Transcript van de presentatie:

1 Domotica Toepassing in woningen Johanniterveld

2 Nieuwe woning met een 50 jaar oude elektrische installatie?

3 Of: Wilt u een moderne comfortabele woning, die de "tand des tijds" doorstaat? Dat kan door te kiezen voor een systeem dat alle nieuwe technieken en functies combineert. Wilt u....... stopcontacten op de juiste plaats? … in alle ruimtes internetten en tv kijken? … in één keer uw huis in de nachtstand zetten? … een energiebesparende ventilatieregeling? … met een veilig gevoel op vakantie? … uitbreiden zonder hak- en breekwerk?

4 Hoogwaardige installatie voor: elektriciteit data (glasvezel) telefoon televisie/radio huisautomatisering

5 Bediening via universele afstandsbediening Van beperkt aantal functies voor bijvoorbeeld –TV, DVD, Audio –Verlichting, –Ventilatie en verwarming –Zonnewering, etc.

6 Touchscreen Wat meer mogelijkheden door bediening door middel van aanraking scherm –van apparaten en verlichting via een overzichtelijke woningplattegrond op scherm –Informatie over de status (aan/uit) van verlichtingspunten en andere op aangesloten apparaten, zoals thermostaatklok en alarm. –Aanzetten van de verwarming, het inschakelen van verlichting of het openen van deuren voor derden op afstand.

7 Mobiele telefoon en PDA Via mobiele telefoon of PDA uw systeem op afstand instellen en aansturen. Via sms-berichten informeren wanneer iemand de woning betreedt of het brandalarm geactiveerd wordt.

8 PC en internet Meeste mogelijkheden –Via uw PC het systeem aansturen en de instellingen van het systeem aanpassen. –Buitenshuis via persoonlijk webportaal –Op ieder gewenst moment inzicht in de volledige status van uw woning. –Via webcams in uw woning kijken.

9 Energieverbruik verminderen Verwarming en de verlichting alleen aan wanneer het nodig is Voorkomen van onbewust onnodig aan laten staan van verwarming, verlichting, maar ook apparaten die normaal in de stand-by stand staan Eenvoudig aflezen van energieverbruik via persoonlijke webportaal meer inzicht en bijsturing in het energieverbruik, dus geen verrassingen meer door de jaaropgave van uw energieleverancier

10 Keuze in netwerkmedia Twisted Pair bekabeling, communicatie via een extra busleiding in het gebouw; Power Line, communicatie via de elektriciteitsleidingen; Radio Frequent (RF), draadloze communicatie met radiosignalen; Infra Rood (IR), draadloze communicatie met infrarood signalen; Internet Protocol (IP), communicatie via het internet.

11 Aanbieders Oerwoud van aanbieders Veel systemen Niet en wel uitwisselbaar Geen enkele adviseur onafhankelijk

12 Welk systeem? Bussysteem: Wereldwijde standaard (ISO/IEC14543) voor busstemen: KNX (Konnex) –Veel verschillende fabrikanten (D) –Duur Alternatief Xanura door signalen via lichtnet –Eén fabrikant (NL) –Kan alles wat bussysteem ook kan –Goedkoper.


Download ppt "Domotica Toepassing in woningen Johanniterveld. Nieuwe woning met een 50 jaar oude elektrische installatie?"

Verwante presentaties


Ads door Google