De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in groep 6D.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in groep 6D."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in groep 6D

2 Agenda Verkeersveiligheid Welkom Snappet Algemeen Inloopmiddag
Sinterklaas Vragen Welkom Algemeen Identiteit Vakken Nieuwe methodes Aandachtspunten Boekbespreking/ Spreekbeurt Klassenouder

3 Maar eerst nog even dit…

4 Welkom in de school Net als vorig jaar: alle ouders zijn welkom in de school van uur tot uur. Kom gezellig binnen om naar het werk van uw kind te kijken. We starten de lessen om Omdat wij er graag voor de kinderen zijn ‘s morgens willen we u vragen om eventuele vragen aan de juf of meester even te mailen.

5 Algemeen Dagritme op bord Klassenbeurt Klassensite  Komt eraan!
Kanjertraining Coöperatief leren Doel is samenwerken Iedereen heeft een eigen aandeel Start van de dag met dagritme: Kinderen weten wat er op een dag te wachten staat Klokken  Klokkijken is belangrijk in 5. Veel kinderen vinden het moeilijk. Nu komt het iedere dag terug. Taken: Klassenbeurt: vegen, melkpakjes, planten, ramen, schriften uitdelen Iedere keer de twee volgende van de lijst Computers: In de klas is het streven iedere dag 1 keer. Spelling, taal en rekenen. (Moet nog op gang komen) Sommige kinderen moeten ook extra oefenen  Op de computer Tijdens Hoeken en Groepen Op termijn ook voor werkstukken Klassensite: Informatie en leuke dingen Spelling: woordpakketten Rekenen: Sites om te oefenen Yurls Brieven Wat maken de kinderen mee op een dag. Woensdag gruitdag: niet verplicht wel sterk aan te bevelen.

6 Algemeen (vervolg) Rapporten Toetsen Remedial teaching:
3 keer per jaar: november, maart, juli Toetsen Cito Methode gebonden Toets kalender op de site Remedial teaching: Mappen mee! Interne begeleiding Barend Schuurman Sofiegroep Juffrouw Danielle (juf Tamara vervangt) Rapporten: 2 keer per jaar. Cijfers worden gebaseerd op toetsen (methodegebonden) en de daarbij algemene indruk van het kind. Naast de methodegebonden toetsen heb je de CITOtoetsen. Onderaan. Staat los van het cijfer op het rapport. Overstap naar 2 keer per jaar omdat je in januari mee gegevens hebt van het kind. In het kindgesprek komt het welbevinden van het kind aan de orde. Mochten er cognitief punten zijn die minder goed gaan, weet u dat eerder. Remedial teaching: Kinderen die uitvallen kunnen extra hulp krijgen. In overleg met de IB-er Barend. Kinderen krijgen dan als extra hulp in de klas. Ligt aan vakgebied en probleem hoe vaak. Maar meestal kort. Thuis is belangrijk. MAPPEN MEE! Kinderen die naar boven uitschieten gaan naar de SOFIE Rekenen gekort in de weektaak en algemene instructie Taal routeboekje Kinderen worden op dit moment getest, wel of niet in sofiegroep. Kinderen die sterk zijn, maar niet in de SOFIE zitten, krijgen op een andere manier hun uirdaging.

7 Algemeen (vervolg) Eigen werk nakijken & fouten verbeteren Driehoek
Geen vinger? Ontspanning Excursies

8 Identiteit Emmaus Catechese Bidden Vieringen

9 Vakuren Handvaardigheid Juf Francoise/Irene Gym Meester Maarten Muziek

10 De overige vakken Taal Rekenen Spelling Wereldoriëntatie
Begrijpend lezen Studievaardigheden Catechese Schrijven Lezen Tekenen Drama Verkeer

11 Nieuwe methodes Taal actief Blits Nieuwsbegrip Spelling Taal
Woordenschat Blits Nieuwsbegrip Regulier + XL Twee soorten boeken!

12 Taal actief Taal Vier domeinen in aparte lessen behandeld: Spelling
woordenschat taal verkennen spreken & luisteren schrijven Spelling

13 Studievaardigheden Methode – Blits Vier thema’s, vier toetsen
Gericht aanleren van studievaardigheden Sluit aan bij de toetsen van het Cito

14 Begrijpend lezen Diverse leesstrategieën: • Voorspellen • Samenvatten • Vragen stellen • Relaties/verwijswoorden Nieuwsbegrip XL (Andere tekstsoort + Woordenschat) Altijd actueel! Toetsen nog bekijken! Verwijswoorden; details, soorten teksten vergelijken.

15 Aandachtspunten voor thuis
Automatiseren Tafels Klokkijken Digitaal Analoog Toetsen wereldoriëntatie Topografie

16 Boekbespreking en spreekbeurt
Presenteren Smartboard & materiaal Criteria boekbespreking en spreekbeurt Staat ook op de site

17 Klassenouder Wij zijn op zoek naar klassenouders. Wie helpt ons?
2 ouders per klas Wat is het doel van de klassenouder? De betrokkenheid tussen ouders en de groep van hun kind te vergroten en te coördineren bij evenementen van de klas.

18 Verkeersveiligheid rondom de school
De veiligheid van alle kinderen staat voorop. 3 tips: Neem de tijd om uw kind naar school te brengen Kom op de fiets. Parkeer de auto iets verderop.

19 Snappet Werken met Snappet: Dashboard Afwisseling noodzakelijk!
Directe feedback Gedifferentieerd werken Meer opdrachten in korte tijd Dashboard Afwisseling noodzakelijk! Oordopjes/koptelefoon

20 Inloop woensdag Laatste woensdag van de maand 12:15 – 12:30 uur
30 september 28 oktober 25 november

21 Sinterklaas Groep 6 doet voor het eerst aan surprises
Aankleden van de klas/school

22 Bedankt voor uw aandacht! Heeft u nog vragen?


Download ppt "Welkom in groep 6D."

Verwante presentaties


Ads door Google