De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Present Simple Tegenwoordige Tijd.  Om aan te geven dat iets nu een gewoonte is. Er zijn een aantal woorden die aangeven dat het om een gewoonte gaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Present Simple Tegenwoordige Tijd.  Om aan te geven dat iets nu een gewoonte is. Er zijn een aantal woorden die aangeven dat het om een gewoonte gaat."— Transcript van de presentatie:

1 Present Simple Tegenwoordige Tijd

2  Om aan te geven dat iets nu een gewoonte is. Er zijn een aantal woorden die aangeven dat het om een gewoonte gaat zoals: "always, usually, never, every day" enz.  I walk to school every day. (gewoonte)

3  Om aan te geven dat iets een feit is.  The sun rises in the east. (feit)

4  I / You / We / They-> Hele werkwoord  He / She / It-> Hele werkwoord + (e)s  I walk  He walks Shit-Regel: Bij She, He en It komt er een S achter het ww.

5 Vragen kunnen beginnen met:  Who, Whose, What, Which, Where, When, Why, How  Am, Are, Is, Was, Were  Can, Could  Hulp ww: Do, Does, Did, Have, had, Shall, will, should, would, May

6  De “S” uit de shit-regel mag maar 1x gebruikt worden.  He calls you every day.  Does he call you every day?

7  De “S” uit de shit-regel mag maar 1x gebruikt worden.  He calls you every day.  Does he call you every day?  He doesn’t call you every day?


Download ppt "Present Simple Tegenwoordige Tijd.  Om aan te geven dat iets nu een gewoonte is. Er zijn een aantal woorden die aangeven dat het om een gewoonte gaat."

Verwante presentaties


Ads door Google