De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

-Onhygiënisch werken en de gevolgen -Wat doet de voedsel- en warenautoriteit? -Labelen van een product -Aan welke drie dingen moet je aan voldoen als.

Verwante presentaties


Presentatie over: "-Onhygiënisch werken en de gevolgen -Wat doet de voedsel- en warenautoriteit? -Labelen van een product -Aan welke drie dingen moet je aan voldoen als."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 -Onhygiënisch werken en de gevolgen -Wat doet de voedsel- en warenautoriteit? -Labelen van een product -Aan welke drie dingen moet je aan voldoen als je met eten werkt? -Snijplanken INLEIDING

4 Hygiëne is heel erg belangrijk voor als je gaat koken want, je kan ziek worden van verkeerde bacteriën. -Kip -Vlees enz. Wat moet je doen om dat te voorkomen?: -Handen wassen -Snijplanken Gevolgen?: -Infecties ONHYGIËNISCH WERKEN EN DE GEVOLGEN

5 De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA). Houden toezicht bij bedrijven en instellingen. Ze kijken naar: -D-De veiligheid van eet en drinkwaren -R-Roken op de werkplek -M-Machines -L-Ladders en trappen WAT DOET DE VOEDSEL- EN WARENAUTORITEIT?

6 Wat is het labelen van een product?: -Stikkers plakken op bijvoorbeeld bakjes waar eten inzit en waar informatie over het eten opstaat zoals de datum. Kun je zien of het nog goed is. LABELEN VAN EEN PRODUCT

7 -Handen wassen -Snijplank voor vlees -Of het vlees niet ver de datum is AAN WELKE DRIE DINGEN MOET JE VOLDOEN ALS JE MET ETEN WERKT?

8 Je moet niet één snijplank gebruiken voor groente, vlees, vis en bijvoorbeeld ei. Andere snijplanken (kleuren/plaatjes) SNIJPLANKEN

9


Download ppt "-Onhygiënisch werken en de gevolgen -Wat doet de voedsel- en warenautoriteit? -Labelen van een product -Aan welke drie dingen moet je aan voldoen als."

Verwante presentaties


Ads door Google