De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.

Verwante presentaties


Presentatie over: "14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina."— Transcript van de presentatie:

1

2 14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina

3 Na een reeks mirakelen, legt Marcus (in zijn theologie vh kruis, niet vd glorie) ons de verwerping uit waarvan Jezus het voorwerp is Synagoge v Nazaret

4 Nazaret. Jezus staat verwonderd over het weinige GELOOF van de zijnen Huis van Jezus Synagoge

5 Mc 6,1-6 In die tijd ging Jezus op weg om zich naar zijn vaderstad te begeven en zijn leerlingen gingen met Hem mee. Toen het sabbat was begon Hij te onderrichten in de synagoge.

6 De mensen van zijn dorp kennen Hem slechts van de buitenkant, wij mogen niemand beoordelen ‘volgens het vlees’ (cf. 2 Cor 5,16) Jezus keert weer in het dorp waar Hij tot zijn 30 jaar geleefd heeft Jezus keert weer in het dorp waar Hij tot zijn 30 jaar geleefd heeft http://www.nazarethvillage.com/http://www.nazarethvillage.com/ De beelden zijn van “Natzaret Village” een weergave van het dorp Nazaret ten tijde van Jezus (ten Noorden van het huidige Nazaret)

7 ? De talrijke toehoorders vroegen verbaasd: 'Waar heeft Hij dat vandaan? En wat is dat voor een wijsheid die Hem geschonken is? En wat zijn dat voor wonderen, die zijn handen verrichten? ?

8 Soms geloven we niet dat eenvoudige mensen heel bijzonder kunnen zijn De echte Wijsheid hangt niet af van het uiterlijk maar van het hart

9 Is dat niet de timmerman, de zoon van Maria en de broeder van Jakobus en Jozef en Judas en Simon? En wonen zijn zusters niet hier bij ons? ' En zij namen aanstoot aan Hem.

10 Nemen wij aanstoot aan hen en niet aan dezen die hen opjagen? Zou Jezus niet zijn als een van deze marginalen van onze consumptie- maatschappij? Zou Jezus niet zijn als een van deze marginalen van onze consumptie- maatschappij?

11 Maar Jezus sprak tot hen: 'Een profeet wordt overal geëerd behalve in zijn eigen stad, bij zijn verwanten en in zijn eigen kring.'

12 De grote levenslessen worden gegeven met de dagelijkse activiteit, niet met uitzonderlijke werken De profeten spreken met de werken, niet met de schijn.

13 Hij kon daar geen enkel wonder doen, behalve dat Hij een klein aantal zieken genas die Hij de handen oplegde. Hij stond verwonderd over hun ongeloof.

14 « Toon me de mens die in u is en Ik zal de God tonen die in mij is » (Theophilus v Antiochië) Zonder GELOOF, ziet men de mirakelen niet

15 Jezus ging rond door de dorpen in de omtrek, waar Hij onderricht gaf.

16 Laten wij het Evangelie verspreiden door onze levenswijze. Dat is het voornaamste werk dat wij omhanden hebben Vallei van Jizreël (Galilea)

17 Jezus van Nazaret, help ons ons dagelijkse werken waardevol te maken, opdat door de menselijke waarden te ontdekken wij de EEUWIGE zouden ontmoeten

18 MoniaIen v St. Benedictus v Montserrat www.benedictinescat.com/montserratwww.benedictinescat.com/montserrat


Download ppt "14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina."

Verwante presentaties


Ads door Google