De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kunst en wetenschap Panamarenko en Da Vinci. Relatie tussen kunst en wetenschap Een kunstenaar en een wetenschapper = beiden nieuwsgierig voor wat er.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kunst en wetenschap Panamarenko en Da Vinci. Relatie tussen kunst en wetenschap Een kunstenaar en een wetenschapper = beiden nieuwsgierig voor wat er."— Transcript van de presentatie:

1 Kunst en wetenschap Panamarenko en Da Vinci

2 Relatie tussen kunst en wetenschap Een kunstenaar en een wetenschapper = beiden nieuwsgierig voor wat er in de wereld gebeurt creativiteit en vindingrijkheid verslag = persoonlijk (mening)

3 Verschil tussen kunst en wetenschap kunstwetenschap geen feitenfeiten meeslepen door gevoelens en meningemoties zoveel mogelijk uitschakelen subjectiefobjectief = kunstwerk= onderzoek

4 Stelling 1 Het doel van een wetenschapper is om iets nieuw te ontdekken. Stelling 2 Het doel van een wetenschapper is om iets te verbeteren.

5 Stelling 3 De verbetering van een wetenschapper is een verbetering voor de wereld. Stelling 4 Kunst heeft geen doel.

6 Stelling 5 Een kunstenaar wil iets verbeteren. Stelling 6 Kunst is er om de wereld mooier te maken, om de mensen kritisch te leren kijken naar de kunstwerken, om de fantasie van de mensen op te wekken.

7 Vraag 1 Waarom is er kunst? Vraag 2 Waarom vind je het goed/slecht dat er kunst is in de wereld?

8 Vraag 3 Wat betekent kunst voor jou? Vraag 4 Welke waarde heeft kunst voor jullie? (Vinden jullie het belangrijk dat er kunst is?)

9

10 Panamarenko Er schuilt poëzie in wat hij maakt. Da Vinci Zijn werkstukken echt laten vliegen. = KUNSTENAAR = WETENSCHAPPER

11 Vliegmachine Panamarenko

12 Vleugels PanamarenkoDa Vinci

13

14 Besluit Kunst en wetenschap kunnen op elkaar lijken en hebben een gelijkaardig doel, maar ze verschillen toch ook hard: De manier waarop ze een doel willen bereiken, de inspiratie...


Download ppt "Kunst en wetenschap Panamarenko en Da Vinci. Relatie tussen kunst en wetenschap Een kunstenaar en een wetenschapper = beiden nieuwsgierig voor wat er."

Verwante presentaties


Ads door Google