De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Symposium 9 mei 2015 Zorgt vermaatschappelijking van zorg voor meer participatie ? Ludo Fret.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Symposium 9 mei 2015 Zorgt vermaatschappelijking van zorg voor meer participatie ? Ludo Fret."— Transcript van de presentatie:

1 Symposium 9 mei 2015 Zorgt vermaatschappelijking van zorg voor meer participatie ? Ludo Fret

2 Symposium 9 mei 2015 1.Golven van ‘vermaatschappelijking’. 2.Perspectief op dynamisch evenwicht. 3. Uitdagingen voor 3 sociale partners.

3 Symposium 9 mei 2015

4

5 De eerste golf van vermaatschappelijking legt krachtige kiemen voor de emancipatie van mensen met een beperking en voor nieuwe initiatieven, maar versterkt via de vakbonden vooral de participatie van het aanbod.

6 Symposium 9 mei 2015

7 De tweede golf van ‘vermaatschappelijking’ mikt op beheersing van het aanbod door een reconversiebeleid waarvoor de overheid haar eigen positie versterkt maar de innovatie vanuit de samenleving blokkeert.

8 Symposium 9 mei 2015

9 De derde golf van vermaatschappelijking zorgt dank zij de PAB-pioniers voor meer evenwicht tussen vraag en aanbod op de markt van de sociale diensten. De kans op participatie van de gebruikers wordt groter met hun budget.

10 Symposium 9 mei 2015 Subsidie aan personen Subsidie aan sociale diensten Evenwicht ‘Vermaatschappelijking’= om de beurt aan het roer...

11 Symposium 9 mei 2015 Burger = ook mensen met beperkingen, ouders, budgethouders, verenigingen op het middenveld. Markt = alle sociale ondernemers die hun diensten aanbieden op vraag van de gebruikers. Staat = alle overheden, politici, ambtenaren die de markt van diensten sociaal corrigeren.

12 Symposium 9 mei 2015 Mijn actuele (vast)stelling is dan ook... Sociale participatie zal niet voortvloeien uit verzet tegen de marktwerking of tegen de sociale correcties van de overheid, maar uit het versterken van de burger als gebruiker.’ Dat plaatst ze alle drie voor stevige uitdagingen.

13 Symposium 9 mei 2015 Oproep aan al onze politici... Steun de minister nu kritisch maar loyaal. Waak over een democratische marktwerking. Schep zelf mee vertrouwen in de samenleving.

14 Symposium 9 mei 2015

15 Oproep aan onze sociale ondernemers... Geef bescheiden toe dat je teveel invloed had. Wees de gebruikers dankbaar voor uw vrijheid. Zorg weer voor uw maatschappelijke inbedding.

16 Symposium 9 mei 2015 Op de brug tussen sociaal ondernemen en inclusieve samenlevingsopbouw:

17 Symposium 9 mei 2015 Oproep aan de samenleving... Gun anderen wat je voor jezelf evident vindt. Laat gebruikers nu zelf hun vrijheid invullen. Werk mee aan een open samenlevingsopbouw.

18 Symposium 9 mei 2015 Op de brug tussen actief burgerschap en stil engagement:

19 Symposium 9 mei 2015 Perspectief 2020... vraagt tegelijk... Een overheid die alert is voor sociale gelijkheid. Een dienstenmarkt die attent is voor solidariteit. Een samenleving die iedereen in vrijheid verbindt.


Download ppt "Symposium 9 mei 2015 Zorgt vermaatschappelijking van zorg voor meer participatie ? Ludo Fret."

Verwante presentaties


Ads door Google