De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BEJAARDENZORG Thema: Thuis of tehuis?. Lesverloop Vers van de pers Woordenschat bejaardenzorg De plusquamperfectum: oefeningen + schrijven Verrassingsgesprek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BEJAARDENZORG Thema: Thuis of tehuis?. Lesverloop Vers van de pers Woordenschat bejaardenzorg De plusquamperfectum: oefeningen + schrijven Verrassingsgesprek."— Transcript van de presentatie:

1 BEJAARDENZORG Thema: Thuis of tehuis?

2 Lesverloop Vers van de pers Woordenschat bejaardenzorg De plusquamperfectum: oefeningen + schrijven Verrassingsgesprek Standpunt – argument: klasdiscussie bejaardenzorg

3 Vers van de pers Wat gebeurt er op 15 december? Waarom wordt er gestaakt? Door wie wordt de staking georganiseerd? Wat is een vakbond? Ken je de grootste vakbonden? Wie is Béatrice Berlaimont? Wat denk je dat er met haar gebeurd is? Er wordt gedacht aan ontvoering. In België is er in de jaren ‘90 ook een grote ontvoeringszaak geweest. Weet je daar iets over?

4 Evaluatie woordenschat Vul het kruiswoordraadsel in met de juiste woorden over het thema bejaardenzorg.

5 De plusquamperfectum Wie het filmpje nog niet bekeken heeft, start hiermee aan de laptop. Wie 3 fouten of meer had, start bij de basisoefeningen Wie minder dan 3 fouten had, begint rechtstreeks met de moeilijkere oefeningen. Daarna maak je de schrijfoefening: schrijf het verhaal van Jeanne met behulp van je ingevulde mindmap. Gebruik de plusquamperfectum waar je dat kan.

6 Vraag het aan een thuishulp! Skype Elke van vzw ‘Wij blijven thuis’ Noteer vragen die je aan Elke wil stellen

7 + + - - Dat vind ik ook! Ik ga akkoord. Daar ben ik het mee eens. Ik vind dat je gelijk hebt. Dat vind ik niet. Ik ga niet akkoord. Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat je geen gelijk hebt. Standpunt - argument

8 Reden WANT + Su + WW + rest OMDAT + Su + rest + WW

9 Klasdiscussie Geef jouw mening over de stellingen. Gebruik waar je kan woordenschat die we geleerd hebben. Gebruik correcte formuleringen om je standpunt te geven, en om de reden van jouw standpunt te geven. Laat elkaar uitpraten. Wees begripvol voor meningsverschillen.

10 Leseinde Vandaag: nieuwe tijd geleerd. Wat vond je van het gesprek met Elke? Wat vond je van de klasdiscussie? Tot de volgende les!


Download ppt "BEJAARDENZORG Thema: Thuis of tehuis?. Lesverloop Vers van de pers Woordenschat bejaardenzorg De plusquamperfectum: oefeningen + schrijven Verrassingsgesprek."

Verwante presentaties


Ads door Google