De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia"— Transcript van de presentatie:

1 “Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia
Grote Project ZWO, 2015

2 Het land Bolivia Bolivia is een democratische republiek en een ontwikkelingsland. Het is één van de armste landen van Zuid-Amerika. 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Men leeft vooral van de landbouw, visserij, bosbouw en mijnbouw. De gesproken voertaal is Spaans.

3 Onderwijs in Bolivia voor de kinderen van arme ouders is vaak erg eenvoudig. De onderwijzers hebben weinig opleiding, door de grote klassen krijgen kinderen die niet goed kunnen meekomen te weinig aandacht, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat van frustratie en mislukking.

4 De organisatie Irpanani ontvangt 70 kinderen van een tot vijf in de middag om bijscholing en huiswerkbegeleiding te geven. Alle kinderen, ongeacht hun achtergrond zijn er welkom. Ze doen er aan bijscholing, huiswerkhulp en spel.

5 Naast de bijscholing krijgen de kinderen er een warme maaltijd
Naast de bijscholing krijgen de kinderen er een warme maaltijd. Van maandag tot en met donderdag zijn de kinderen welkom in Santa Rosa of Senkata, de twee wijken waar dit project gevestigd is.

6 Irpanani probeert daarnaast de ouders te stimuleren om aandacht te geven aan de schoolgang en opvoeding van kinderen. En is er contact met de scholen waar de kinderen naar toe gaan. Soms is er ondersteuning voor ouders om hen te helpen bij het vinden van werk.

7 De kinderen uit Bolivia en de ZWO danken u hartelijk voor uw hulp en uw bijdrage aan dit mooie project.


Download ppt "“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia"

Verwante presentaties


Ads door Google