De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld"— Transcript van de presentatie:

1 Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Door: Madelief Vaessen, Juul Mulder, Amira Eshmanova en Zeger Boots

2 INHOUD Kinderarbeid in de wereld Organisaties tegen kinderarbeid
De verschillende organisaties, die zich inzetten voor het recht op onderwijs, of tegen kinderarbeid Wat kunnen wij doen tegen kinderarbeid?

3 Kinderarbeid in de wereld
De meeste mensen nemen aan dat kinderarbeid alleen in de 3e wereld landen voorkomt % van de kinderarbeid komt daar ook voor, maar de andere 5%? In West-Europa werken er nog in 4 landen kinderen; Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. Regeringen proberen kinderarbeid in hun land vaak te verbergen. Omdat kinderarbeid verboden is, want ieder kind heeft recht op onderwijs en als een kind de hele dag moet werken is dat niet mogelijk. Bedrijven en regeringen willen niet dat andere mensen weten dat er kinderen werken in hun bedrijf/land. Er wordt geschat op ongeveer 250 miljoen kinderen die werken.

4 Organisaties tegen kinderarbeid
Er zijn veel organisaties die zich inzetten tegen kinderarbeid en voor het recht op onderwijs. De doelen van deze organisaties komen alleemaal op hetzelfde neer; kinderen en ouders helpen, zodat kinderen naar school kunnen gaan i.p.v. te werken. Zij steunen projecten in arme landen die opgezet zijn door kleine hulporganisaties in het buitenland- bijvoorbeeld Nederland en deze worden gesteund door normale kinderen en mensen, zoals jij en ik.

5 De verschillende organisaties, die zich in zetten voor het recht op onderwijs, of tegen kinderarbeid. Novib Novib zet zich in om de basisrechten voor de mens mogelijk te maken, ook voor het recht op onderwijs en tegen kinderarbeid. Terre des Hommes Ook Terre des Hommes is een organisatie die zich inzet voor kinderen, ook op het gebied van onderwijs. Unicef Op het gebied van onderwijs: Verbeteren van onderwijskansen voor kinderen, vooral voor meisjes Leerkrachten opleiden en bijscholen Lesmateriaal maken en versturen.

6 Wat kunnen wij doen tegen kinderarbeid?
Hogere lonen en minder werkuren Veiligere werkomstandigheden Geld geven Opleiden Kleren duurder maken, zodat de lonen van hun hoger worden

7


Download ppt "Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld"

Verwante presentaties


Ads door Google