De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Afrikaanse reuzenslak Afrika ziet de dingen groot en deze slak is geen uitzondering. Gevonden in delen van Oost-Afrika kan tot wel 20 cm lang worden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Afrikaanse reuzenslak Afrika ziet de dingen groot en deze slak is geen uitzondering. Gevonden in delen van Oost-Afrika kan tot wel 20 cm lang worden."— Transcript van de presentatie:

1

2 Afrikaanse reuzenslak Afrika ziet de dingen groot en deze slak is geen uitzondering. Gevonden in delen van Oost-Afrika kan tot wel 20 cm lang worden.

3 Rietpad Origineel voorkomend in Zuid- en Centraal- Amerika. De rietpad is schadelijk voor het wildleven in Australië. Ze heeft weinig vijanden door haar giftige huid.

4 Chinese reuzen- salamander De grootste en zeker de slijmerigste salamander in de wereld. Kan tot 1,8 m lang worden en is bijna blind.

5 Reuzenkrekel Enkel voorkomend (gelukkig maar) op een eilandje voor de kust van Nieuw-Zeeland. Deze krekel is groot genoeg om deze grote wortel te verslinden.

6 Zoutwaterkrokodil Waarschijnlijk de grootste krokodil die ooit werd gevangen. Deze mastodont van 6,40 m werd levend gevangen na een jachtpartij van 3 weken. Ze werd verbazend genoeg niet gedood.

7 Vlaams konijn Dit is Sandy, een van de grootste Vlaamse konijnen, in gezelschap van haar vriendje.

8 Enorme rat, gedood in een warenhuiskast. Deze ongelooflijke grote rat werd gedood in een warenhuis in de Bronx (New York) in januari 2012. Laten we hopen dat deze werknemer hiervoor een bonus kreeg.

9 Enorme zoetwater-pijlstaartrog Deze roggen kunnen tot 580 kg zwaar wegen. Ze zijn in veel Aziatische waterwegen een bedreigde diersoort.

10 Kokosnootkrabben Die wil je niet tegenkomen in je vuilnisbak. De scharen van de kokosnootkrabben zijn sterk genoeg om de schaal van een kokosnoot te kraken. Onnodig te zeggen dat je er niet mee moet spelen.

11 George, de grote Deense Dog George weegt 110 kilo en heeft een plekje in het Guinness World Records. Guinness World Records Hij eet elke maand meer dan 55 kg gemalen hondenvoer.

12 Reuzenjachtspin Deze spin eet vogels. Ze werd in 2001 ontdekt in Laos. Het grootste deel van haar tijd brengt ze door in donkere grotten in de jungle.

13 Afrikaanse goliathkikvors Komt voor in Kameroen, wordt 15 jaar oud en eet alles, van vogels, slangen, tot en met andere kikvorsen.

14 Reuzenvarken Dit wilde varken van meer dan 1 ton, werd geveld door een 11-jarige jager. Bacon voor jaren!

15 Nomura's kwal Komt voor in de wateren voor de kust van Japan en kan tot 200 kg wegen.

16 Reusachtige zeesterren Deze reusachtige zeesterren werden gevonden in de Antarctische wateren in 2008.

17 Meervallen in de Mekong rivier Aangetroffen in China's vervuilde waterwegen. Kunnen tot 3,2 m lang worden en zijn goed voor genoeg vissticks om een gans schoolrestaurant te voeden.

18 Titanische kever Komt voor in de jungles van Zuid-Amerika. Is de grootste na de Herculeskever en kan tot 17 cm lang worden. (Brrr, ik griezel er van)

19 Reuzenstier 2 m hoog, 4,3 m lang en weegt meer dan 1 ton. Men denkt dat hij 7.665 Big Macs7.665 Big Macs kan produceren.

20 Bismarck vliegende vos Aangetroffen in de boomkruinen van Nieuw Guinea. Dit is de grootste fruitetende ‘vleermuis’ ter wereld.

21 Japanse Spinkrab Weegt tot 18 kg en was lange tijd een geliefde prooi voor de Japanse vissers. Kan ernstige verwondingen toebrengen met haar sterke klauwen.

22


Download ppt "Afrikaanse reuzenslak Afrika ziet de dingen groot en deze slak is geen uitzondering. Gevonden in delen van Oost-Afrika kan tot wel 20 cm lang worden."

Verwante presentaties


Ads door Google