De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht krantenartikelen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht krantenartikelen"— Transcript van de presentatie:

1 Opdracht krantenartikelen
Extra opdracht htv

2 Opdracht Geef bij ieder krantenartikel aan of:
Er sprake is van een strafbaar feit Het gaat om een misdrijf of overtreding Zoek het betreffende artikel op in het wetboek en noteer het Geef aan wat de norm, kwalificatie en sanctie is Noteer de belangrijke bestanddelen Geef aan wat de bevoegdheden zijn die kunnen worden toegepast bij constatering van het betreffende artikel en wie welke bevoegdheid mag toepassen. Geef aan om wat voor soort dader(s) het gaat (pleger, medepleger etc.) Geef bij ieder antwoord aan waarom je dat antwoord hebt gegeven (dus uitgebreid beargumenteren)

3 Krantenartikel 1 De 49-jarige schipper van een speedboot die begin augustus over twee mensen voer op de Vinkeveense Plassen, komt op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht ziet geen juridische mogelijkheden om de Oosterbeker langer vast te houden, omdat er op dit moment onvoldoende aanwijzingen zijn dat de man met voorwaardelijke opzet of roekeloos heeft gehandeld. Hij heeft wel schuld aan het ongeluk waarbij twee mensen omkwamen, maar die verdenking is wettelijk gezien onvoldoende om hem nog ten minste 30 dagen vast te houden. De Oosterbeker scheurde op zaterdagavond 2 augustus met een gezelschap in zijn onverlichte speedboot over de plassen. Hij zag een bootje met daarin vier mannen over het hoofd en voer eroverheen. Twee mannen in het bootje werden geraakt door de schroef en kwamen om het leven. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut had de schipper ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De schipper blijft net als leden van zijn gezelschap wel verdachte in de zaak.

4 Krantenartikel 2 Duitsland heeft een 27-jarige man uitgeleverd aan Nederland. De man wordt verdacht van de overal op juwelier Goldies in Deurne in maart. Twee andere overvallers werden bij de overval gedood. De Duitse politie hield de man op 1 juli aan in Stuttgart. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats met zowel de Nederlandse als Marokkaanse nationaliteit. Hij zou betrokken zijn bij de overval op juwelier Goldies in Deurne op 28 maart. Tijdens de overval schoot de juweliersvrouw volgens haar advocaat 'in blinde paniek' zeker drie keer naar de overvallers die haar man onder schot hielden. Ze vreesde dat de overvallers haar man zouden vermoorden. Twee van de overvallers kwamen hierbij om het leven. Het echtpaar werd aangehouden maar een dag later vrijgelaten omdat vermoedelijk uit zelfverdediging werd geschoten. De vrouw wordt officieel nog verdacht van doodslag.

5 Krantenartikel 3 De politie in Oss heeft gisteravond een 46-jarige vrouw en haar 17-jarige zoon aangehouden voor het mishandelen van de 54-jarige vriend van de vrouw. Rond half elf 's avonds kreeg de politie een melding van mishandeling in de woning van het slachtoffer. Hij had ernstige wonden aan z'n gezicht en is naar het ziekenhuis gebracht. De man is zo zwaar mishandeld dat er botten in zijn gezicht zijn gebroken, schrijft de politie.


Download ppt "Opdracht krantenartikelen"

Verwante presentaties


Ads door Google