De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kwaliteitskring bijeenkomst 9 december 2013

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kwaliteitskring bijeenkomst 9 december 2013"— Transcript van de presentatie:

1 Kwaliteitskring bijeenkomst 9 december 2013
Kringcoördinator

2 Agendapunten Voorstel ronde Voorlichtingsdoel
Huidverbeterende behandeling Discussie

3 Voorlichtingsdoel Doel;
Het doel van deze discussie is om de professionals kritisch te laten kijken naar behandelmogelijkheden die worden aangeboden in de cosmetische sector van de gezondheidszorg. Dit vindt plaats tijdens een van de kwaliteitskring bijeenkomsten die per drie maanden worden gehouden. De huidtherapeuten bespreken, maar delen vooral hun werkbevindingen met hun collega’s. Tijdens deze bijeenkomst zijn er agenda punten die worden besproken Een van de agendapunten zijn het geven van huidverbeterende behandelingen Waar de focus gelegd zal worden op peeling en microdermabrasie

4 Doelgroep De doelgroep zijn de huidtherapeuten die werkzaam zijn binnen de cosmetische sector. Deze huidtherapeuten voeren verschillende huidverbeterende behandelingen uit. De ene groep houdt zich bezig met microdermabrasie behandelingen. De andere groep houdt zich bezig met huidverbeterende behandelingen, maar met uitzondering van microdermabrasie.

5 Huidverbeterende behandelingen
Peeling Microdermabrasie Lasers Overig De meest voorkomende huidverbeterende behandelingen zijn…..(zie boven) Vraag aan de groep Zijn er nog mensen die hier nog een aanvulling op hebben, wellicht bieden jullie nog andere behandelingen aan op het gebied huidverbetering.

6 Peeling Wat is peeling Soorten peelings Voordelen/nadelen
bron: TC Fischer, E Perosino, F Poli, MS Viera,– B Dreno, For the Cosmetic DermatologyEuropean Expert Group1. Chemical peels in aesthetic dermatology. 2009 Bij voor en nadelen bespreken we de werking van de peeling en hoe de werking is op de huid.

7 Microdermabrasie Wat is microdermabrasie Soorten microdermabrasie
Voordelen en nadelen bron:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/ / Door huidveroudering of door invloeden van buitenaf (denk hierbij aan roken/drinken van alcohol) er dof uitzien. Normaal gesproken vernieuwt onze huid in 30 dagen, maar na mate we ouder worden vertraagt dit proces. En dit verklaart de doffe kleur van de huid. ( Microdermabrasie is momenteel een erg populair Machine ondersteunt exfolierende behandeling Voordeel laag risico vergeleken met andere behandelingen (TCA, dermabrasie) Microdermabrasie, bereikt geen diepere huidlaag, werkt goed op huidonzuiverheden, b.v zonschade, dunne lijntjes, ouderdomsvlekken, vergrote porien en oppervlakkige litteken, Gezicht is gebruikelijk, om het toe te passen, maar handen rug, andere delen kan je ook voor toepassen Voordelen Nadelen Potentiele neven van microdermabrasie komen relatief weinig voor en is een veilige procedure Bereikt alleen de buitense huidlagen klein risico Tijdelijke neven effecten Roodheid, trekkerig, huidgevoelige huid hyperpigmentatie, kleine bloedingen, kleine gebroken bloedvaatjes, trigger voor een koortslip. Mensen die bloedverdunners gebruiken, mogen geen microdermabrasie ondergaan. Bij voor en nadelen bespreken we de werking van de microdermabrasie en wat de werking is op de huid.

8 Discussie Discussiëren over een aantal stellingen
De groep wordt verdeeld in twee groepen. De ene groep geeft microdermabrasie en de andere groep biedt verschillende soorten peelings aan. We hebben vernomen dat de ene groep met micro….en de andere groep met peelings werkt. We zijn bijeen gekomen met verschillende achtergronden, iedereen heeft verschillende ervaringen en kennis opgedaan in de afgelopen tijd. Dit is een mooie gelegenheid om jullie kennis en ervaring te delen, maar met als uitgangspunt dat we kritisch zijn zoals dat vanuit onze beroepspraktijk wordt geacht.

9 Stelling 1 Op iedere gezonde huid (zonder contra- indicaties), is een microdermabrasie behandeling nuttig.

10 Stelling 2 Microdermabrasie is een effectievere methode voor huidverbetering dan een (chemische) peeling.

11 Stelling 3 Chemische peeling veroorzaakt onnodige schade aan de huid

12 Stelling 4 Zou je een cliënt kunnen behandelen die in het verleden contra indicaties heeft gehad voor microdermabrasie?

13 Slotvraag Welke huidverbeterende behandeling, zoals tijdens deze sessie besproken, is het beste voor de client?

14 Referenties http://www.medicinenet.com/microdermabrasion/ article.htm
/ TC Fischer, E Perosino, F Poli, MS Viera,– B Dreno, For the Cosmetic Dermatology European Expert Group1. Chemical peels in aesthetic dermatology. 2009 P.J.M. Berretty, J.U. Ostertag en H.A.M. Neumann. Een nieuwe mogelijkheid om huid te verjongen: CO2- laser-'resurfacing' Nederlands tijdschrift voor geneeskunde 144:365-9 Mocht je thuis zijn en nog over een aantal onderwerpen willen nadenken dan zijn dit eventuele referenties die je kan raadplegen.

15 Dank voor jullie komst!


Download ppt "Kwaliteitskring bijeenkomst 9 december 2013"

Verwante presentaties


Ads door Google