De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deze presentatie is erg belangrijk!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deze presentatie is erg belangrijk!"— Transcript van de presentatie:

1 Deze presentatie is erg belangrijk!

2

3 Stierenvechten = DODEN VOOR DE LOL
Misschien heb je wel eens gehoord dat het stierenvechten kunst is, maar dat is het niet… Het is MARTELING. Er is niets moois aan het stierenvechten, het is alleen pijn voor de stier.

4

5 De torero denkt dat hij een HELD is, maar dat is hij niet.
24 uur voordat hij de arena betreedt, wordt de stier in het donker opgesloten. Als hij losgelaten wordt, krijgt hij de schrik van zijn leven van het daglicht en het geschreeuw van het publiek. Hij probeert te vluchten en over de balustrade te springen. Hierdoor denkt het publiek dat de stier zeer wild is, maar hij wil alleen vluchten en niet AANVALLEN. De horens van de stier worden vaak bewerkt om de torero te beschermen. De volgende voorbewerkingen kunnen ook voorkomen: men hangt urenlang zandzakken om de nek van de stier, men slaat op zijn testikels en nieren, men geeft de stier alleen zout water, zodat hij zwak en gedesoriënteerd in de arena verschijnt, op zijn ogen wordt vet gesmeerd, zodat zijn zicht minder wordt en op zijn hoeven smeren ze een substantie die jeuk veroorzaakt en de stier onrustig maakt. Alles om de torero niet af te laten gaan.

6 De paarden van de picadores
De paarden van de picadores zijn paarden die geen handelswaarde hebben, want na 3 tot 4 stierengevechten (of eerder) worden ze gedood. Het komt regelmatig voor dat hun ribben tijdens het stierengevecht breken, of hun buik wordt opengereten. Het lichaam van het paard is bedekt met een gewatteerde deken. Dit geeft de indruk dat het paard beschermd is, maar in werkelijkheid is het de bedoeling dat het publiek de wonden en de uitpuilende ingewanden van het paard niet kan zien.

7 Het werk van de picador Wanneer de torero merkt dat de stier erg sterk is, geeft hij de picador de opdracht de stier te verzwakken. De picador steekt een ‘pica’ (lans) in de rug van de stier, zodat zowel zijn nekspieren als zijn (slag)aderen en zenuwen doorgesneden worden. Dit alles zodat de torero zijn werk beter kan doen op een ‘artistieke manier’, zodat de ‘voorstelling’ interessanter wordt. Eén steek met een lans is al voldoende om een stier te doden, maar het stierenvechten bestaat uit drie etappes om een ‘mooie show’ op te voeren.

8 De banderillas De banderillas zorgen ervoor dat de stier blijft bloeden. Men steekt deze speren zó in het lichaam van de stier dat de weerhaken en het gewicht zoveel mogelijk schade aanrichten. Sommige banderillas hebben weerhaken van 8 centimeter en worden gebruikt om de stier te ‘straffen’, met name als de stier niet genoeg is toegetakeld door de picador. De banderillas maken diepe wonden in het lichaam van de stier en men mag er zoveel gebruiken als men wil.

9 ‘Moed’ tonen?? Het bloedverlies en de wonden in zijn schouderbladen en wervels zorgen ervoor dat de stier zijn kop nauwelijks meer op kan tillen. Dit is het moment waarop de stierenvechter dichtbij de stier kan komen. De stier staat op het punt te bezwijken. De stierenvechter bekommert zich niet om het ‘gevaar’, maakt een paar bewegingen met zijn cape en loopt trots als een pauw rond, terwijl het publiek hem toejuicht.  Als de stier volledig uitgeput is, kom de matador, zeker van zijn zaak, de arena in. Zijn tegenstander is een uitgeputte, verwarde en stervende stier.

10 Het zwaard De stier wordt nu gestoken met
een zwaard van 80 cm. Dit zwaard beschadigt de lever, de longen of andere organen, afhankelijk van waar het in het lichaam van de stier wordt gestoken. De stier moet met één zwaardsteek door het hart gedood worden, maar vaak mislukt dit. In de meeste gevallen raakt de matador de longen, waardoor de stier stikt in zijn eigen bloed. Hij braakt dan grote hoeveelheden bloed uit.

11

12 De marteling gaat verder
De stier probeer met al zijn kracht te overleven. Hij wil niet dood en loopt met veel moeite naar de poort waardoor hij gekomen is. Hij zoekt een uitweg om te kunnen vluchten, een uitweg tegen de pijn en mishandelingen. Maar dan steekt men een lang zwaard die eindigt met een mes van 10 cm in zijn nek. Ondanks alle martelingen die hij kreeg te verduren sterft het dier niet direct, maar uiteindelijk valt hij op de grond. Het zwaard heeft al zijn inwendige organen verwoest.

13 Vakmannen?? Artiesten?? Helden??
Of onwetenden, moordenaars en lafaards…

14 En verder… Nu probeert men de stier te doden met een puntilla (dolk) van 10 cm. Men snijdt het ruggenmerg door, maar hierdoor raakt hij alleen maar verlamd. Hij kan zijn ademhalingsspieren niet meer bewegen en er zit vaak bloed in zijn longen, waardoor hij uiteindelijk sterft door verstikking.

15 Het wegslepen Nadat zijn nekwervels kapot zijn gemaakt, verliest de stier de controle over zijn nek en lichaam, maar hij maakt bewust mee hoe hij de arena uit wordt gesleept.

16

17 Wees niet onverschillig over zijn pijn
Kunt u de traan op zijn wang zien? Ga niet naar stierengevechten. Het stierenvechten is een bloedige traditie en is beneden onze menselijke waardigheid.

18

19 Reflectie Schopenhauer Dit is een traditie die moet stoppen.
“De aanname dat dieren geen rechten hebben en de illusie dat het moreel gezien niet uitmaakt hoe we hen behandelen is zonder twijfel een schandelijk voorbeeld van westerse grofheid en barbarij”. Schopenhauer “Alleen psychopaten genieten van het lijden van anderen”. Dit is een traditie die moet stoppen.

20 Hoe kunt u helpen? Ga niet naar stierengevechten en andere wrede ‘feesten’ met dieren. Koop geen souvenirs en producten die met het stierenvechten te maken hebben. Vraag uw reisleider om het stierenvechten niet te promoten. Leer uw kinderen respect te tonen voor alles wat leeft. Ga naar om te zien wat u nog meer kunt doen.

21 Met het doorsturen van deze beelden hopen we dat steeds meer mensen bewust worden van de wreedheid van ‘stierenfeesten’ Bedenk dat iedere die u stuurt veel mensen van gedachten kan laten veranderen.

22 Graag deze presentatie doorsturen.


Download ppt "Deze presentatie is erg belangrijk!"

Verwante presentaties


Ads door Google