De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Revolutie van cosmetica

Verwante presentaties


Presentatie over: "Revolutie van cosmetica"— Transcript van de presentatie:

1 Revolutie van cosmetica
Chirley Spierings en Maartje Schriever H4B

2 inhoud Functie Doelgroep Materiaalgebruik Gebruik
Verschillende soorten

3 Functie Cosmetica spelen al door de eeuwen heen een grote rol in het leven van mensen. Make-up bijvoorbeeld is al zo oud als de mensheid. Veel producten hadden in de vorige eeuwen een band met religie. Zo beschilderden mensen hun gezichten om boze geesten angst aan te jagen en gebruikte men parfum bij allerlei rituelen. Toen was er nog niet een uitgesproken functie op het gebied van welzijn en schoonheid. 

4 doelgroep Vanaf de vijftiende eeuw waren cosmetica uitsluitend weggelegd voor de aristocraten. Vanaf de negentiende eeuw werden cosmetica door onder meer de industrialisatie voor veel meer mensen toegankelijk, behalve voor de armen. Rode lippen en wangen werden het toonbeeld van gezondheid en klasse. De vraag naar diversiteit aan producten werd steeds groter. Er werden meer synthetische stoffen toegepast.

5 materiaalgebruik Cleopatra ( v. Chr.) is één van de oudste voorbeelden van iemand die stoffen en producten voor cosmetische doeleinden gebruikte. Voor vrouwen in het oude Egypte hadden vooral make-up en geuren een magische betekenis. Make-up werd ook door mannen gebruikt. De nadruk lag met name op de ogen, waarbij de kleuren zwart, bruin en groen meest populair waren. Parfums werden samengesteld uit aromatische, kruidige, plantaardige oliën en dierlijke vetten. Hiervoor weekten ze amandelen, jeneverbessen boomschors en mirre in onder meer ganzenvet en olijfolie. Vaak werd wijn toegevoegd om de geur te versterken of verzachten. Ook creëerde men parfums op basis van bloemen. Voor het bereiken van een zachte en gezonde huid werd een pasta bereid van calcium sulfaat, sodium chloride, soda en honing. Om de huid te verzorgen, baadde men in ezelinnenmelk zoals ook Cleopatra.

6 gebruik Cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn vele gevarieerde en een belangrijke rol gespeeld in de menselijke geschiedenis. Gekleurde cosmetica zijn gebruikt ter voorbereiding van binnenkomst in de strijd, om de opwinding rond hofmakerij te verhogen, en om de doden te versieren voor de begrafenis. Huidverzorgingsproducten hebben alles van religieuze praktijken voor de gezondheid van de algemene bevolking beïnvloed. Een korte blik op de geschiedenis van deze producten is belangrijk in het begrijpen van hun huidige gebruik en de vele vorderingen die zijn gemaakt in de formulering.

7 Verschillende soorten
Er zijn allerlei soorten make-up een paar soorten zijn:  -        mascara -        lipgloss -        lippenstift -        oogschaduw -        oogpotlood -        blush -        wenkbrauwpotlood -        rouge -        bruinmakers -        mousse -        eyegloss -        lippenpotlood -        nagellak -        nepnagels


Download ppt "Revolutie van cosmetica"

Verwante presentaties


Ads door Google