De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Make-up.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Make-up."— Transcript van de presentatie:

1 Make-up

2 Waarom make-up? Make-up kun je gebruiken als afsluiting van een complete behandeling. Make-up kan ook alleen als behandeling worden gegeven. Make-up kan gebruikt worden om gelaatsvormen te corrigeren.

3 Decoratieve producten
Voor het opmaken van het gezicht heb je de beschikking over een groot aantal producten. Deze producten noemen we decoratieve producten oftewel: make-up. We bespreken: Decoratieve producten voor de huid Decoratieve producten voor de ogen Decoratieve producten voor de lippen

4 Make-up producten: Huid
Foundation Gezichtspoeder Rouge Camouflageproducten

5 Foundation Foundation breng je aan om de huid van het gezicht te egaliseren. Foundation camoufleert oneffenheden en vlekken. Foundation haalt ook de kleur op. Je heeft de huid een gelijkmatige en min of meer dekkende tint.

6 Soorten foundation Poedervormige foundation Vloeibare foundation
Samengeperst dekkende poeder. De herkomst is vaak van mineralen in combinatie met vet. Dit zorgt ervoor dat de foundation steviger wordt en beter dekt. Vloeibare foundation Bestaan uit poederdeeltjes in een olie –in- water emulsie. Ze bevatten wassen en bijna geen minerale vetten. Pancakes Een foundation op waterbasis. Gekleurde dagcrème Een crème waaraan kleurstoffen zijn toegevoegd.

7 Gezichtspoeder Een gezichtspoeder wordt gebruikt na de foundation.
Een gezichtspoeder egaliseert de huid en fixeert de make-up. Gezichtspoeder camoufleert oneffenheden. Gezichtspoeder matteert een glimmende huid.

8 Soorten gezichtpoeder
Compacte vorm Poeder met een minerale herkomst die is samengeperst in tabletvorm. Er is een kleine hoeveelheid bindmiddel toegevoegd zodat het beter op de huid blijft zitten. Losse poeder Een losse poeder is niet samengeperst, hierdoor stuift het.

9 Rouge Met een rouge of blusher kun je een levendige blos op de huid aanbrengen. Je kunt de gezichtshuid egaliseren en de gezichtskleur ophalen.

10 Soorten rouge Rouge in poedervorm Rouge in crèmevorm
Bestaat uit minerale poeder dis is samengeperst in tabletvorm. De poeder breng je aan met spons of kwast, dit doe je over de gezichtspoeder. Rouge in crèmevorm Dit is een olie –in- water emulsie. Door de samenstelling is deze rouge goed te verdelen. Je brengt hem aan direct over de foundation.

11 Camouflageproducten Camoufleren betekent onzichtbaar maken van huidoneffenheden. Vlekjes of puistjes camoufleer je met camouflagecrème of foundation. Camouflage is er in meerdere kleuren.

12 Make-up producten: Ogen
Oogschaduw Eyeliner Wenkbrauwpotlood Mascara

13 Oogschaduw Oogschaduw is te gebruiken voor kleur, accent en corrigeren. Er zijn verschillende tinten oogschaduw: glanzend, mat of parelmoer. Om het oog groter te laten lijken, gebruik je lichte kleuren. Om het oog kleiner te laten lijken, gebruik je donkere kleuren.

14 Eyeliner Eyeliner breng je aan op het boven en onderooglid.
De kleur moet passen bij de oogschaduw. Met een eyeliner accentueer of corrigeer je de oogvorm. Eyeliner is er in vloeibare vorm, compacte vorm, stiftvorm en potloodvorm.

15 Wenkbrauwpotlood Een wenkbrauwpotlood gebruik je om de wenkbrauw te accentueren en/of te corrigeren. Door de juiste kleur te kiezen, krijg je een natuurlijk effect.

16 Mascara Mascara gebruik je om wimpers langer en voller te laten lijken. De kleur van de mascara moet passen bij de rest van de make-up. Er zijn verschillende soorten mascara bijvoorbeeld: longlash, waterproof, volume etc.

17 Make-up producten: Lippen
Lippotlood Lippenstift Lipgloss

18 Lippenpotlood Een lippenpotlood noemen we ook wel een contourpotlood.
Met een lippenpotlood kun je de vorm van de lippen corrigeren. De kleur stem je af op de tint van de lippenstift.

19 Lippenstift Lippenstift geeft lippen kleur en accent.
Lippenstift is mode en seizoenonderhevig. De kleur moet passen bij het totaalbeeld van de make-up. Lippenstift is er in vette en droge vorm.

20 Lipgloss Lipgloss geeft je lippen extra glans.
Lipgloss breng je aan over de lippenstift, met een penseeltje. Lipgloss is verkrijgbaar in vloeibare vorm, stick vorm en in gels.

21 Dag make-up

22 Make-up aanbrengen Bescherm eerst het haar van de klant.
Je hebt een spiegel en goede verlichting nodig. Je laat je klant rechtop voor de spiegel zitten zodat je het gezicht volledig kunt zien. TL verlichting wordt afgeraden, dit geeft een blauwe kleuruitstraling.

23 Make-up aanbrengen op de huid
Dagcrème aanbrengen Camouflage aanbrengen Foundation aanbrengen Poeder aanbrengen Rouge aanbrengen

24 Make-up aanbrengen op de ogen
Wenkbrauwen tekenen Oogschaduw aanbrengen Eyeliner aanbrengen boven en onder het oog Mascara aanbrengen

25 Make-up aanbrengen op de lippen
Lippotlood Lippenstift Lipgloss

26 Corrigeren met make-up

27 Gelaatsvormen Bij het aanbrengen van een make-up moet je rekening houden met de vorm van het gezicht. Er zijn verschillende gezichtsvormen: Ovaal Rond Lang en langwerpig Vierkant Driehoekig (met punt naar boven) Driehoekig (met punt naar beneden) Zeshoekig of Diamantvorm

28 Ideale gezichtsvorm De ovale gezichtsvorm wordt gezien als de ideale gezichtsvorm. Met behulp van foundation en rouge proberen we ieder gelaat zoveel mogelijk ovaal te laten lijken.

29 Correctie gezichtsvormen
Bij een vierkant gelaat maak je de kaakhoeken donkerder. Bij een rond gelaat maak je de kaakbeenderen donkerder. Bij een driehoekig gelaat, met de punt naar boven, maar je het naar de slapen toe donkerder.

30 Opdracht Pak de instructiekaart voor dag make-up erbij, en ga aan de slag! Succes!


Download ppt "Make-up."

Verwante presentaties


Ads door Google