De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kracht van interreligieuze ontmoeting Abraham & Ibrahim Op bezoek in een kerk, synagoge en moskee.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kracht van interreligieuze ontmoeting Abraham & Ibrahim Op bezoek in een kerk, synagoge en moskee."— Transcript van de presentatie:

1 De kracht van interreligieuze ontmoeting Abraham & Ibrahim Op bezoek in een kerk, synagoge en moskee

2 Kinderen kijken hun ogen uit. Hoe zien de gebedshuizen van christenen, moslims en joden er van binnen uit? Welke rituelen doen ze daar? En welke verhalen worden er verteld?

3 De kinderen gaan in gesprek met vertegenwoordigers van deze religies. Hoe geven zij uiting aan hun geloof? Wat vinden zij belangrijk?

4 Op school hebben de kinderen verhalen over Abraham & Ibrahiem gehoord. Abraham/Ibrahiem hoort bij alle drie de monotheïstische religies en verbindt hen met elkaar. Maar ze vertellen ook verschillende verhalen en geven hem verschillend betekenis. Dat is spannend en gaan we actief onderzoeken!

5 Kinderen leren wat betekenisvol is voor verschillende religies. Ze kunnen verschillen en overeenkomsten duiden vanuit een open en onderzoekende houding.

6 Kinderen leren de kracht van verhalen (in religies).

7 Abraham & Ibrahiem is een kant en klaar project. Het bestaat uit een lespakket, begeleiding van de leerkracht en bezoeken aan een kerk, synagoge en moskee. Waar mogelijk bezoeken we gebedshuizen in de directe omgeving van de school.

8 Lava biedt ook extra mogelijkheden, zoals een verhalenverteller in de klas of gebedshuis, een filosofisch klassengesprek of een ouderavond. Interesse? Bel of mail Lava of kijk op www.lava-jeugdwerk.nl


Download ppt "De kracht van interreligieuze ontmoeting Abraham & Ibrahim Op bezoek in een kerk, synagoge en moskee."

Verwante presentaties


Ads door Google