De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jezus Christendom Begin van de Christelijke kerk. Tien dagen na Hemelvaart vierden de Christenen samen het heilige feest. Volgens de bijbel was er.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jezus Christendom Begin van de Christelijke kerk. Tien dagen na Hemelvaart vierden de Christenen samen het heilige feest. Volgens de bijbel was er."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Jezus Christendom

4

5 Begin van de Christelijke kerk. Tien dagen na Hemelvaart vierden de Christenen samen het heilige feest. Volgens de bijbel was er opeens een windvlaag in het huis. De windvlaag gaf iemand de kracht die ze Heilige Geest noemden. Die gaf de moed om overal te gaan vertellen over Jezus. Die mensen werden apostelen. Apostel betekent boodschapper. De boodschap die ze rondbrachten was het verhaal, het levensverhaal, de ideeën van Jezus. Ze vertelden het verhaal eerst in Palestina en later ook in andere landen rond de Middellandse Zee.

6 Aan het kruis!,s Nachts werd Jezus verhoord door een Joodse rechtbank. De rechters waren boos dat Jezus zich Zoon van God noemde en verklaarden hem daarom schuldig. Ze stuurden Jezus naar de Romeinse stadhouder Pilatus. De Romeinen waren toen de baas in Palestina. Alleen Pilatus kon Jezus de doodstraf geven. Jezus moest het zware kruis zelf door de straten van Jeruzalem dragen. Buiten de stad werd hij met handen en voeten aan het hout gespijkerd. Hij stierf op vrijdagmiddag om drie uur. Na zijn dood werd hij in een grafkelder gelegd. Een ronde steen sloot de ingang af.

7 Protestantse kerk in Veghel De Protestantse Kerk Veghel vormt samen met de Protestantse Kerk Uden de Protestante gemeente Uden/Veghel. Na een periode van 30 jaar, waarin beide kerkgemeenschappen in samenwerkingsverband een sow-gemeente hebben gevormd, gaan zij in 2008 fuseren.

8 Plaatjes van een Protestantse kerk Binnenkant Protestantse kerk.

9 Christendom Islam De Islam heeft een speciaal boek “de Koran”. De cijfers en de letters in de Koran zijn Arabisch. Het alfabet van de Koran is hetzelfde als het Egyptisch alfabet.

10 De Letters van de Koran!!

11 Islam Het teken van Allah. De Koran ligt op een mooi kleedje.

12 Christelijk Geloof Dit is een kerk in Den Bosch. De kerk heet St. Jan. Boven op het plafond zit er een oog. Dat oog heet “het Alziendoog”. Het oog dat iedereen ziet.

13 Christelijke geloof

14 Dilan& Nathasja FOTO!

15


Download ppt "Jezus Christendom Begin van de Christelijke kerk. Tien dagen na Hemelvaart vierden de Christenen samen het heilige feest. Volgens de bijbel was er."

Verwante presentaties


Ads door Google