De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap Esculaap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap Esculaap."— Transcript van de presentatie:

1 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap Esculaap

2 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap

3 Ronde 5 – Esculaap 1. Andries van Wesel (1514-1564)
FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 1. Andries van Wesel ( ) Hij was de schrijver van het eerste complete boek over de menselijke anatomie, “De humani corporis fabrica libri septem” (Zeven boeken over de bouw van het menselijk lichaam). Hij eindigde 6de in Vlaamse verkiezing van "De grootste Belg" in 2005.

4 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 2. De gehoorbeentjes zijn drie minuscule botjes die in het middenoor zitten. Ze vormen een mechanische verbinding tussen het trommelvlies en het ovaal venster. We hebben het hier over : A: Hamer B: Aambeeld C: ??? Het is een term die ook in het paardenjargon gebruikt wordt.

5 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 3. We zoeken het gewricht dat de verbinding vormt tussen de bovenarm en de onderarm.

6 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 4. Herpes zoster.We noemen deze ziekte ook wel "zona". Het is een lastige huidinfectie die gepaard gaat met rode huidplekken en met vocht gevulde blaasjes die ineens kan opkomen. Deze infectie wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat bij kinderen de welbekende waterpokken veroorzaakt, het Varicella zoster virus. Hoe luidt de officiële Nederlandse benaming voor deze ziekte?

7 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 5. De thyroïd is een klier gelegen aan de voorzijde van de hals, voor het strottenhoofd, tegen de luchtpijp aan. Ze produceert hormonen die de stofwisseling, de verbranding in de cellen en de groei stimuleren. Hoe luidt de Nederlandse naam van deze klier?

8 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 6. We zoeken de meer algemeen bekende naam voor de virale ziekte "mononucleose". En het is niet de kuskesziekte.

9 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 7. De larynx is het orgaan in de hals van zoogdieren dat betrokken is bij de ademhaling, bescherming van de luchtpijp en het maken van geluid. Hoe luidt de meer bekende benaming?

10 8. We zoeken een lengtemaat die tegenwoordig overeenkomt met 2,54cm.
FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 8. We zoeken een lengtemaat die tegenwoordig overeenkomt met 2,54cm.

11 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 9. Vis en vlees goed bakken, eet alleen geschild fruit, drink flessenwater, vermijd leidingwater en ijsblokjes. Als deze eenvoudige maatregelen op reis niet helpen en je toch geplaagd wordt door turista, kan je je toevlucht zoeken tot een medicijn van Janssen Pharmaceutica. Welk middel zoeken we?

12 FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap 10. Hersenvliesontsteking is een ontsteking van de om de hersenen en het ruggemerg gelegen hersenvliezen. Door de nabijheid van de hersenen is dit een zeer gevreesde aandoening die tot de dood of tot ernstige invaliditeit kan leiden? We zoeken een andere benaming voor hersenvliesontsteking.

13 - Medisch / menselijk lichaam
FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap Esculaap: - Medisch / menselijk lichaam Slang: woordenslang –> het volgende antwoord begint met het einde van het vorige

14 Ronde 5 – Esculaap Van Wesel Gehoorbeentje Gewricht Zona Thyroïd
FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap Van Wesel Gehoorbeentje Gewricht Zona Thyroïd Mononucleose Larynx 2,54 cm Turista Hersenvliesontsteking


Download ppt "FC STELENBAAN Ronde 5 – Esculaap Esculaap."

Verwante presentaties


Ads door Google