De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geluid Door : Josephine.  Hoe zit het oor in elkaar ? + wat zijn geluidstrillingen?  Filmpje  Wat is een geluidsbarrière?  Hoe kan het dat sommige.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geluid Door : Josephine.  Hoe zit het oor in elkaar ? + wat zijn geluidstrillingen?  Filmpje  Wat is een geluidsbarrière?  Hoe kan het dat sommige."— Transcript van de presentatie:

1 geluid Door : Josephine

2  Hoe zit het oor in elkaar ? + wat zijn geluidstrillingen?  Filmpje  Wat is een geluidsbarrière?  Hoe kan het dat sommige mensen doof zijn?  Kunnen kinderen beter horen dan volwassenen en waarom ?  Quiz  Tips tops en vragen  Afsluiting Inhoud

3  Het oor heeft veel deeltjes zoals je trommelvlies  Een geluidstrilling is trillende lucht  Je gehoorbeentjes bestaan uit de hamer, aambeeld en de stijgbeugel  Je gehoorzenuw geeft de trillingen door aan het gehoorgebied die vertaalt de trillingen Hoe zit het oor in elkaar?+wat zijn geluidstrillingen?

4 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20101029_vacuu m01 Filmpje

5  Straaljager is sneller dan de geluidstrillingen  Als een straaljager heel erg hard vliegt dan verzameld de straaljager alle geluidstrillingen  Uiteindelijk ontstaat er een soort muur en als de straaljager daar door heen gaat hoor je een harde knal Wat is een geluidsbarrière ?

6  Doofheid kan erfelijk zijn  Maar er kan ook iets stuk zijn bijvoorbeeld je trommelvlies kan stuk zijn  Maar er kan ook iets niet meer doen bijvoorbeeld de sturing van je gehoorzenuw naar je gehoorgebied Hoe kan het dat sommige mensen doof zijn ?

7  Kinderen kunnen beter horen dan volwassen  Omdat : de oren van volwassen worden al veel langer gebruikt dus de oren kunnen al een beetje beschadigt zijn door harde muziek en door andere hele harde geluiden Kunnen kinderen beter horen dan volwassenen en waarom ?

8  Vraag een : wat zijn de namen van de drie gehoorbeentjes ?  Vraag twee : wat is sneller dan een geluidstrilling ?  Vraag drie : vanaf waar worden de geluidstrillingen gestuurd ?  Vraag vier : waarom kunnen kinderen beter horen dan volwassenen ? Quiz

9  Hebben jullie nog tips, tops of vragen Tips, tops en vragen

10  Bedankt voor het luisteren allemaal The end


Download ppt "Geluid Door : Josephine.  Hoe zit het oor in elkaar ? + wat zijn geluidstrillingen?  Filmpje  Wat is een geluidsbarrière?  Hoe kan het dat sommige."

Verwante presentaties


Ads door Google