De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ierland Gemaakt door Jolien Covens.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ierland Gemaakt door Jolien Covens."— Transcript van de presentatie:

1 Ierland Gemaakt door Jolien Covens.
Beste juffrouw, meester en klasgenootjes, ik ga vandaag iets meer vertellen over Ierland. Gemaakt door Jolien Covens.

2 Inleiding Inwoners Taal De vlag Klimaat Het geld Eten en drinken
Belangrijke steden Cultuur Landschap Ik ga het hebben over het aantal inwoners, de taal die ze er spreken, de vlag, het klimaat, met welke munteenheid ze betalen, over het voedsel, wat de belangrijke steden zijn, de cultuur en over het landschap.

3 Inwoners in 2009. Halverwege 19de eeuw hongersnood ziekte aardappelen. Ierland telde inwoners in 2009. Halverwege de 19de eeuw brak er hongernood uit en stierven vele mensen. Dat werd veroorzaakt door een ziekte op de aardappelen.

4 Taal Engels Iers In Ierland wordt Iers en Engels gesproken.

5 De vlag Ligging Driekleur Groen=katholieken Wit=vrede
Oranje=protestanten Ligging De vlag is een verticale driekleur van groen, wit en oranje. Het groen staat voor de katholieken, oranje voor protestanten en wit voor vrede. Ten westen van Groot-Brittannië. Noord-Ierland

6

7 Klimaat Zeeklimaat Geen warme zomers Geen strenge winters
Dagen regenen Dagen zonnig Weinig sneeuw Vriest bijna nooit Ierland heeft een zeeklimaat. Vandaar dat Ierland geen warme zomers en strenge winters kent. Het kan dagen achter elkaar regenen, maar het kan ook weken lang zonnig weer zijn. Er valt heel weinig sneeuw en het vriest bijna nooit.

8 Het geld Euro In Ierland wordt betaald met de euro.

9 Eten en drinken Eten Drinken Vlees Twee soorten groente Dierlijk vet
Brood Black pudding Bonbons Drinken Irish Coffee Irish Whisky Guinness Murphy ’s Beamish De meeste gerechten zijn gebaseerd op vlees met twee soorten groente, aardappelen en veel dierlijk vet. Brood is een Ierse specialiteit. Daarnaast zijn , boerenkaas, black pudding, schaaldieren en bonbons bijzonder populair. Irish Whisky en Irish Coffee zijn zeer bekend. Guinness is het beroemdste donkere bier van Ierland, maar er zijn ook andere goede merken, zoals Murphy’ s en Beamish.

10 Belangrijke steden Cork Limerick Galway Dublin (hoofdstad)
Cork, Limerick, Galway en Dublin de hoofdstad, zijn belangrijke en veel bezocht steden.

11 Cultuur Gastvrijheid Hartelijkheid Pub Gezegde
Eén van de sterkste punten van de Ieren is de gastvrijheid. Je vindt er als gast een oprechte hartelijkheid. In de pub leer je de Ieren het beste kennen. Een Iers gezegde luidt: 'Laat een Ier nooit alleen als hij drinkt, want dan mis je het mooiste'.

12 Landschap Prachtige landschap Westkust Heuvels Baaien Helder licht
Regenbogen Kleurige heggen Kleurige huizen Ierland heeft een prachtig landschap, zeker aan de westkust met heuvels, baaien, helder licht, regenbogen en kleurige heggen en huizen.

13 Dit was mijn PowerPoint presentatie, bedankt voor het luisteren.


Download ppt "Ierland Gemaakt door Jolien Covens."

Verwante presentaties


Ads door Google