De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen"— Transcript van de presentatie:

1 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen

2 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Wijnhistorie Zuid Afrika Nederlanders (Gouverneur van der Stel) startten in de 17e eeuw de wijnproductie Het klimaat bleek perfect voor druiventeelt In 2014 heeft Zuid Afrika meer dan hectare aan wijngoederen Productie van bijna 9 miljoen hl wijn (incl. brandy) Met drie eeuwen wijnbouw een van oudste wijnlanden in de Nieuwe Wereld In 1992 kreeg de wijnbouw een nieuwe impuls (quotum) Mooie wijnen van: de Pinotage (kruising van Pinot Noir en Cinsault), de Steen (Chenin Blanc)

3 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Ons neem jou mee na Die Grendel in Kaapstad Tygerberg, Klein Constantia en Buitenverwachting in Constantia, de Morgenzon en Kanonkop in Stellenbosch, naar Waterkloof, Snow Mountain in die Western Cape, Rijk's Estate Tulbagh, Groot Parys in Paarl, Scali in Voor-Paardeberg en na die Newton Johnson in Upper Hemel-en-Aarde Valley. Die tema van die proe is dan ook: 'n kort, maar wel 'n intense reis deur wyn land Suid Afrika.

4 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Klein Constantia Sauvignon Blanc, Constantia, 2013 In Constantia is de wijnbouw ooit begonnen door Simon van de Stel. De koele(re) klimaten zijn het meest geschikt voor de Sauvignon druif.

5 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen

6 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
De Grendel Koetshuis Sauvignon Blanc, 2011 Perfect gelegen op hoge hellingen met uitzicht op zee 350 m boven de zeespiegel en op 7 km van de zee. Het microklimaat zorgt voor elegante wijnen.

7 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Waterkloof ‘Circle of Life’ Sauvignon / Chenin / Semillon, Stellenbosch, 2012 Waterkloof is biologisch en ligt op de Schaapenberg nabij False Bay. Een mooi voorbeeld wat biologisch mogelijk is in Zuid Afrika. De wijngaarden liggen net buiten Somerset West.

8 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen

9 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Groot Parys ‘Amfora’ Chenin Blanc, Paarl, 2014 Twee Nederlanders Eric en Mariëtte. Biologisch wijnbedrijf en buitengewoon experimenteel. De wijn is gegist op amforen die zijn gemaakt van lokale klei.

10 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Paarl

11 Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Newton Johnson ‘The Granum’ Syrah / Mourvèdre, Upper Hemel-en-Aarde Valley, 2012 Een van de ster wijnhuizen van dit moment. Super voorbeeld van een Rhône blend, gemaakt door echtpaar Gordon en Nadia. Combinatie van kracht en elegantie.


Download ppt "Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen"

Verwante presentaties


Ads door Google