De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING."— Transcript van de presentatie:

1 TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING

2 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DOEL Doel van dit deel is uitleg te geven over de mogelijke risico’s en maatregelen m.b.t. het gebruik van persoonlijke valbeveiligingsmiddelen:  Duidelijkheid te geven over de mogelijkheden en verschillen;  Duidelijkheid te geven over het gebruik;  Voorkomen van ongevallen met deze PBM’s;  Voldoen aan arbowetgeving inzake voorlichting en onderricht.

3 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES UITGANGSPUNTEN BIJ PERSOONLIJKE VALBEVEILIGING  Het gebruik van de juiste middelen;  De toepassing op de juiste plek;  Het hebben van voldoende kennis;  Het accepteren van de onmogelijkheden;  Een juiste houding en instelling;  Periodieke inspectie;  Aanwezigheid van reddingsmiddelen en mogelijkheden.

4 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES PERSOONLIJKE VALBEVEILIGINGSMIDDELEN  Harnasgordel;  Positioneringslijn;  Valbanddemper;  Lijn voor valbeveiliging / vanglijn / veiligheidslijn;  Valstopapparaat;  Veiligheidshaken;  Verbindingsmiddelen  Touw.

5 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES HARNASGORDEL (1)  Verschillende gebruiksmogelijkheden;  Voor elk gebruik controleren van de riemen, bevestigingen, sluitgespen en de stiksels;  Controleer op scheuren, slijtage en schade door gebruik;  Zorg dat er voldoende vrije hoogte is, zonder obstakels.

6 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES HARNASGORDEL (2)

7 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES POSITIONERINGSLIJN  Harnasgordel;  Voor elk gebruik controleren van het touw, de bevestigingen en de stiksels;  Controleer op scheuren, slijtage en schade door gebruik;  LET OP : dit item mag alleen als gebiedsbegrenzing en werkplek- positionering worden gebruikt en niet voor valbeveiliging;  LET OP : de combinatie met de harnasgordel.

8 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES VALBANDDEMPER (1)  Voor elk gebruik controleren van de stiksels;  Controleer op scheuren, slijtage en schade door gebruik;  Zorg dat er voldoende vrije hoogte is, zonder obstakels.

9 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES VALBANDDEMPER (2)

10 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES LIJN VOOR VALBEVEILIGING (1)  Voor elk gebruik controleren van het touw, de bevestigingen en de stiksels op de valbanddemper;  Controleer op scheuren, slijtage en schade door gebruik;  Controleer de connectors;  Zorg dat er voldoende vrije hoogte is, zonder obstakels.

11 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES LIJN VOOR VALBEVEILIGING (2)

12 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES VALSTOPAPPARAAT  Voor elk gebruik controleren van de riem of staalkabel en de behuizing;  Controleer op scheuren, slijtage en schade door gebruik;  Controleer de remwerking;  Zorg dat er voldoende vrije hoogte is, zonder obstakels.

13 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES VEILIGHEIDSHAAK  Voor elk gebruik controleren van het geheel en met name de sluitingen;  Controleer op vervormingen, slijtage, corrosie en schade door gebruik.

14 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES VERBINDINGSMIDDELEN  Voor elk gebruik controleren van de banden en de stiksels;  Controleer op scheuren, slijtage en schade door gebruik;  Zorg voor voldoende constructieve borging bij gebruik als ankerpunt;  LET OP: geen hijsmiddel !!

15 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES TOUW  Voor elk gebruik controleren van het touw en de stiksels;  Controleer op slijtage en schade door gebruik;  LET OP: geen hijsmiddel !!

16 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES LABEL Op elk persoonlijk valbeveiligingsmiddel is tenminste het volgende aangegeven:  Type naam of nummer;  Fabrikant;  Productiedatum;  Betreffende EN-norm;  CE-markering;  Serienummer.

17 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES KEURING EN INSPECTIE (1)  Periodiek 1 x per jaar;  Door een deskundig persoon.  Na een val;  Door een deskundig persoon.

18 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES KEURING EN INSPECTIE (2) Aandachtspunten tijdens de inspectie zijn:  Controleren van de banden;  Controleren van de stiksels.

19 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES KEURING EN INSPECTIE (3) Aandachtspunten tijdens de inspectie zijn:  Controleren van het touw;  Controleren van de sluitingen;  Controleren van de algemene werking.

20 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANKERPUNTEN (1)  Veiligheidslijnen;  Doodgewichtankerpunten;

21 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANKERPUNTEN (2)  Veiligheidsogen;  Railsysteem horizontaal.

22 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANKERPUNTEN (3)  Railsysteem verticaal.

23 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES WAAR MOET MEN OP LETTEN BIJ EEN ANKERPUNT (1)  Gebruik het ankerpunt altijd in combinatie met een veiligheids- harnas en verbindingsmiddel;  Controleer altijd de onderliggende constructie van het ankerpunt.

24 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES WAAR MOET MEN OP LETTEN BIJ EEN ANKERPUNT (2) Controleer altijd de bijbehorende type aanduiding met hierop:  Naam van de fabrikant / installateur;  Identificatienummer van het product;  Model en type aanduiding;  Toepassingsgebied;  Pictogram “lezen gebruiksaanwijzing”;  Datum van installatie;  Datum van volgende inspectie.

25 VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES Vragen?

26 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN MET PERSOONLIJKE VALBESCHERMING."

Verwante presentaties


Ads door Google